Milan Šabić/PIXSELL
Milan Šabić/PIXSELL

Upozorenje prije Belupa: Kako je Hajduk prolazio u susretima uoči finala Kupa?

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 18.05.23. | 09:00

Prisjetili smo se rezultata Hajduka koji su prethodili finalima pet posljednjih finalnih susreta za Rabuzinovo Sunce

Hajduk u srijedu 24. svibnja čeka utakmica sezone, finale Kupa protiv Šibenika na Rujevici, no do tog susreta mora odraditi gostovanje u Koprivnici u petak te se onda u potpunosti posvetiti borbi za Rabuzinovo Sunce.

Hajduk je branitelj pokala Kupa, no čeka ga prije obrane utakmica kod Slaven Belupa u kojemu će trener Ivan Leko sigurno dozirati minutažu pojedincima, iako nema najave još da bi drastično nešto mogao mijenjati sad kada je u nizu od pet susreta bez primljenog gola.

No, često se razmišljanje o Kupu može i neočekivano odraziti na terenu u prvoj sljedećoj utakmicu, stoga ćemo se prisjetiti kako je Hajduk u povijesti, u svojih pet posljednjih finala prolazio u susretima koji su bili uvertira za borbu za trofej.

Primjerice, prošle sezone slavio je u Kupu na Poljudu protiv Rijeke uvjerljivo, no samo nekoliko dana namjestilo se da u Maksimiru igra Derbi koji je je izgubio. Utakmica nije imala nekog rezultatskog značaja osim prestiža, tako da je Dinamo protiv Hajduku koji je bio u mislima na Rijeku slavio s 3-1.

I prije prethodnog finala Kupa igranog u Vinkovcima s Dinamom koji je dobio uz puno dvojbenih situacija u kojima je Hajduk oštećen, doživljen je poraz. Taj put se dogodio u Rijeci, bilo je 3-1 za domaćine, a Bijeli su nastupili u kombiniranom sastavu.

Prethodni Kup osvojio je Hajduk 2013. godine s Igorom Tudorom na klupi kada su se igrale dvije utakmice. Prije prve koju je na Poljudu dobio s 2-1, pretrpio je poraz 1-2 u Parku mladeži kod Splita, dok je prije uzvrata koji je završio 3-3, igrao domaći dvoboj s Osijekom i dobio 1-0.

U finalnom susretu s istim protivnikom koji ga čeka u srijedu, Šibenikom, susreo se dva puta 2010. godine. Prvu utakmicu na Poljudu dobio je 2-1, a samo nekoliko dana ranije Narančaste je pobijedio na Šubićevcu u prvenstvu 1-0. Prije uzvrata koji je završio pobjedom 2-0 gdje se u Krešimirovu gradu okitio trofejom nakon dugog posta, odigrao je Derbi s Dinamom koji je završio bez golova.

Godinu ranije Hajduk je odigrao jedan od najuzbudljivijih finala s Dinamom koji je u prvoj utakmici slavio 3-0, a onda se Hajduk s Antom Mišom na klupi vratio izborio jedanaesterce, ali rulet s bijele točke na Poljudu otišao je na stranu Zagrepčana koji su uzeli Kup. Tada je Hajduk isto kombinirao sastav, prije prve utakmice poražen je 1-2 u Rijeci, dok je prije uzvrata igrao u Koprivnici 1-1 sa Slaven Belupom.

Sada ga ponovno očekuje Slaven Belupo u utakmici koja nema nikakvog značaja, a treneru Bijelih Leki najvažnije je da sačuva najjači sastav kako bi odradio posao u srijedu sa Šibenikom u kojemu je ogroman favorit, ali to mora potvrditi na terenu.



Tagovi

HajdukSlaven BelupoNK ŠibenikPrva HNLHrvatski nogometni kupRabuzinovo Sunce

Ostale Vijesti