U uvjetima na rubu regularnosti United remizirao kod Rostova (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 09.03.17. | 20:50

Travnjak u Rostovu izgledao je poput pašnjaka…

Manchester United u prvoj je utakmici osmine finala Europske lige odigrao remi na gostovanju kod Rostova. Teško gledljiva utakmica s gotovo 40 prekršaja, odigrana u uvjetima koji su bili na rubu regularnosti, završila je rezultatom 1:1.

U prvom dijelu vidjeli smo malo toga, na što su sasvim sigurno utjecali i uvjeti u kojima se utakmica igrala –travnjak je bio u gotovo katastrofalnom stanju, a u Rostovu je puhao i snažan vjetar.  

U prvih dvadeset minuta, unatoč dominaciji Uniteda u posjedu lopte, nismo vidjeli gotovo ništa. Vrijedi istaknuti samo ozljedu  ramena Granata (kojeg je zamijenio Trentjev) i trk Muharova u 18. minuti koji je davao naznake prve ozbiljnije prilike koja bi se možda i dogodila da Muharov nije predugo oklijevao s udarcem.

United je ipak uspio doći do vodstva prije kraja prvog poluvremena nakon sjajne akcije na lijevom krilu. U 35. minuti Fellaini je primio loptu na lijevom rubu šesnaesterca pa proigrao Ibrahimovića u prostor koji je pak vratio povratnu loptu Mkhitaryanu na pet metara, a Armenac ju je zakucao u mrežu Rostova.

Ostatak prvog poluvremena, međutim, protekao je na isti način kao i njegov početak.

Drugo poluvrijeme bilo je ipak nešto dinamičnije, iako ne previše. Rostov se malo više otvorio i u 53. minuti uspjeli su doći do izjednačenja. Nakon izvrsne dugačke lopte Kalachevan u jedan-na-jedan situaciji pred Romerom našao se Bukharov – prsima je sjajno primio loptu i poslao je pokraj Romera za 1:1.

Do kraja utakmice gledali smo tvrdu utakmicu u kojoj su smislene akcije bile rijetke, iako su i jedna i druga momčad u nekoliko navrata izradile situacije koje bi se najbolje mogle opisati kao polu-prilike. Na koncu je i ostalo 1:1.

Kopenhagen je kod kuće slavio nad Ajaxom rezultatom 2:1. Domaćini su u vodstvo došči već u 27. sekundi susreta sjajnim pogotkom Falka. U 32. minuti Dolberg je također sjajnim pogotkom vratio Nizozemce u igru. Međutim, Andreas Cornelius u 60. minuti glavom je pogodio za pobjedu domaćina i konačnih 2:1.

Spomenimo i kako je Anderlecht slavio na gostovanju kod APOEL-a rezultatom 1:0. Jedini pogodak na utakmici u 29. minuti postigao je Stanciu.

Europska liga, osmina finala, prve utakmice:

Rostov – Manchester United 1:1

Kopenhagen – Ajax 2:1

APOEL – Anderlecht 0:1

 

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Henrikh Mkhitaryan

Ostale Vijesti