Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

U srijedu je nazvao Jakirovića i rekao: 'Šefe dolazim, bit ćemo prvaci!'. U nedjelju bi trebao potpisati za Hajduk

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 27.01.24. | 17:13

Priča s Josipom Brekalom je priča ovog Dinama. Ni glave ni repa i još jedan veliki šamar

Josip Brekalo je pred vratima Poljuda! Točno je da se novci pred jutro broje i da će se tek na kraju sezone vidjeti što je Josip Brekalo donio Hajduku i što je trebao donijeti Dinamu. Tko osvoji naslov, ako ga, naravno, ne osvoji Rijeka na kraju će likovati i hvaliti svoju poslovnu politiku. Ne ulazimo ni u to kako će Mislav Karoglan ukomponirati trojicu igrača, Kleinheislera, Brekala i Perišića, kad se oporavi, koji imaju isti motiv, odlazak na Euro, a dijele istu poziciju, to će biti njegove (slatke) brige. Ali, dolazak Brekala na Poljud je velika pljuska Dinamu i, zapravo je velika, gromovita poruka Maksimiru. Pitanje je, doduše, jesu li je u Maksimiru shvatili. Po svečanoj loži Alda Drosine Dinamovi dužnosnici i dalje su hodali s istim smješkom na licu, kao da ih se sve to ne tiče.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Nećemo propitkivati niti Brekalovu 'dinamovštinu', do prije neki dan Dinamo mu je bio jedina opcija, u subotu ujutro, navodno, Hajduk mu nije bio opcija, jer mu 'ne dopušta' ljubav prema plavoj boji. Neki ga navijači već prozivaju izdajnikom i raznim drugim epitetima, ali nogomet je posao, nogomet je preslika života i to neće umanjiti krivnju Dinamovih čelnika, što im je najveći rival oteo kapitalca. I što su Brekala ponizili, otkantali kad je sve bilo riješeno i dogovoreno, kad su samo trebali potpisati papire. Razumljiv je njegov očaj, koliko god je svakome teško prihvatiti da Dinamovo dijete na kraju ode u Hajduk, za to je ovaj put kriv isključivo i jedino Dinamo. Nije opravdanje niti ako Brekalov agent Andy Bara ima nerazriješene račune s maksimirskim klubom pa se odlučio na 'osvetu', pritom odvodi iz Dinama 'pola nogometne Škole'. Imali su Brekala na pladnju, pregovarali mjesec dana, na kraju se s Hajdukom, ako ne bude nekih novih preokreta, dogovorio u nekoliko sati. Nikako da u Dinamu shvate da nije sve u samoj igračkoj esenciji, iako ona na terenu na kraju odlučuje i naravno da Dinamo može biti prvak i bez Brekala (ovo pišemo prije utakmice u Puli), puno je toga i u marketingu, porukama koje izlaze prema javnost. A Dinamo je u ovom slučaju pokazao da nema moć, nema sposobno vodstvo! Ili da nekoga, jednostavno, boli, znate već što.

A koliko je Brekalo bio blizu Dinama i koliko je ovo veliki fijasko maksimirskog kluba svjedoči i detalj od srijede ujutro. Unatoč porazu od Lokomotive (0-3) dogovor između Dinama i Fiorentine bio je 'amen', a Josip Brekalo nazvao je Sergeja Jakirovića i rekao mu:

"Šefe, krećem iz Firence, dolazim u Zagreb i računajte sa mnom već u Puli! Želim igrati, želim osvojiti naslov. Bit ćemo prvaci!"

Samo nekoliko sati kasnije transfer je propao, Brekalo je osramoćen ostao u Firenci, u Puli, naravno, nije bio, ali bi trebao u nedjelju osvanuti na Poljudu na derbiju s Rijekom. I potpisati za Hajduk. I, istu tu rečenicu o naslovu prvaka ponoviti pred Mislavom Karoglanom, Hajdukovim navijačima i Lukšom Jakobušićem. Težak šamar Dinamu, bez obzira kako na kraju završila ova priča i tko osvojio naslov. Dopustili su da se s Dinamom sprda kome god padne napamet! Sve ovo što se događalo s Brekalom, da ne idemo dalje, priča je ovog Dinama.



Tagovi

GNK DinamoHajdukJosip BrekaloHNLIstra 1961

Ostale Vijesti