Igor Kralj/Pixsell
Igor Kralj/Pixsell

Novi obrat: Trebao je istrčati već u Puli, a sad Brekalo zbog 'novog trenera' ipak ne stiže u Dinamo!? Kakav cirkus!

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 24.01.24. | 19:16

Nakon što je sve dogovoreno oko povratka bivšeg igrača u Maksimir, Dinamo je, čini se, opet okrenuo ploču

Sve je bilo dogovoreno, Dinamo i Fiorentina konačno su našli zajednički jezik, u srijedu ujutro Josip Brekalo već je spremao kofere za povratak u Maksimir. Ne samo to, kako doznajemo, Josip Brekalo javio je u srijedu u Maksimir da stiže i da je spreman istrčati već u subotu u Puli, da jedva čeka svoj drugi debi za Modre. A onda, opet obrat. Kako su prvo izvijestila 24sata, Brekalov transfer u Maksimir je propao! Nevjerojatno, ovo što se događa u Maksimiru je teški cirkus!

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Dakle, ta tvrdoglava Fiorentina, nakon što su je i Brekalo i Dinamo lomili gotovo mjesec dana, napokon je podignula rampu, poslala u Maksimir sve papire koje je trebala poslati, Dinamo je samo trebao potpisati, vratiti e-mail u Firencu i Brekalo bi već u srijedu navečer bio u Zagrebu. Ali, to je Dinamo! Znači, nakon poraza od Lokomotive (0-3) u Maksimiru su počeli razmišljati o smjeni trenera i nisu ni danas načisto jesu li ga trebali otpustiti. Jakirović je, zasad, preživio. Međutim, istovremeno su počeli i razmišljati i treba li im Brekalo!? Jer, zašto trošiti novac na posudbu igrača Fiorentine, kad je naslov prvaka sve dalje. Strašna logika! Možemo, naravno, pričati o tome bi li Brekalo bio prevaga, jamčiti ne može ništa, kao ni itko drugi, ali ako su ga u Dinamu već željeli, ako su pregovarali mjesec dana, tražili Fiorentinu da spusti svoje zahtjeve, onda je uistinu neozbiljno odustati kad je dogovor već postignut. U najmanju ruku neozbiljno.

Javio se i Brekalov agent Andy Bara za SN i kazao da su Brekalu iz Dinama objasnili da nisu sigurni hoće li Jakirović ostati trener pa tako ne mogu niti znati hoće li novi trener, ako dođe, htjeti Brekala!? Strašno! Znači, ako doista tako misle, onda su Jakiroviću zapravo već presudili. A ako je to samo alibi, jer Brekala i nisu previše htjeli i ako su tražili razlog da odustanu od transfera, onda su... Bolje da ne napišemo! I imali smo dojam zadnjih dana da osim Jakirovića nitko i nije navijao za Brekalov dolazak, da su u džepu bile fige, a ne iskrene želje. To što se zadnjih dana događa u Dinamu vrhunac je razvoja događaja zadnjih godinu i nešto dana, ali kad pomislite da cirkus ne može biti veći, oni 'dodaju gas' i dokažu da smo ih podcijenili. U situaciji kad bi netko trebao čvrsto držati kormilo i znati pravi kurs, oni pumpaju vodu u probušeni brod.

Da zaključimo: Dinamo smjenjuje trenera tako što to govori igraču, od kojega u zadnji tren odustaje? Ne, nije loš film, nego maksimirska stvarnost!




Tagovi

Josip BrekaloGNK DinamoSergej JakirovićHNL

Ostale Vijesti