Sven Hoppe/DPA/PIXSELL
Sven Hoppe/DPA/PIXSELL

U Bayernu je mijenjao Robbena, a sad karijeru nastavlja u Drugoj HNL

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 08.09.21. | 10:06

Dogovorio prvi angažman u Hrvatskoj.

Nekadašnji U-19 reprezentativac Hrvatske 23-godišnji Mario Crnički prešao je iz njemačkog Energie Cottbusa u NK Dugopolje.

23-godišnji ofenzivac dijete je Bayerna te je u bavarskom gigantu prošao sve mlađe kategorije. Za klub iz Munchena igrao je Ligu prvaka mladih, dok je za seniorsku momčad debitirao na Audi kupu kad ga je Carlo Ancelotti u utakmici protiv Napolija na teren uveo umjesto Arjena Robena.

Međutim, Crnički pravu priliku nije dočekao u Bayernu, igrao je za njihovu drugu momčad sve do ljeta 2018. godine kad je sreću potražio na Cipru potpisavši za tamošnji Olympiakos. No, na Mediteranskom otoku se zadržao tek nešto više od pet mjeseci prije nego što je stigao poziv FK Sarajeva. Klub s Koševa ga je slao na posudbe u Mladost iz Kaknja te u Čelik iz Zenice.

U BiH Premijer ligi se nije najbolje snašao, usporile su ga i ozljede te je odigrao sve zajedno 12 utakmica u kojima je zabio tri gola, a u rujnu prošle godine se vratio u njemačku potpisavši suradnju s nekadašnji bundesligašem Energie Cottbusom.

Crnički je nastupao za sve mlađe uzraste Hrvatske do U-19 reprezentacije za koju je debitirao pod palicom izbornika Ferde Milina te se predstavio s pogotkom.



Tagovi

Druga HNLDugopoljetransferihrvatska U19 nogometna reprezentacijaCarlo AncelottiArjen Robben

Ostale Vijesti