Geoff Burke-USA TODAY Sports
Geoff Burke-USA TODAY Sports

Najava dana: Još jedna bogata srijeda, igraju se kvalifikacije za Svjetsko i US Open

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 08.09.21. | 07:15

Pogledajte što smo za danas pripremili

A. ZVEREV – L. HARIS 17:05

(Tenis, US Open)

Kraj puta za Lloyda Harrisa, 46. tenisača svijeta, i više je nego siguran. Ako za parametar uzmemo pobjedu Zvereva od 0:2 u setovima u Cincinnatiju u kolovozu, sve će biti jasno. Naime, na tom meču, četvrti reket svijeta je pokazao koliko je psihički i tehnički spremniji od rivala koji mu sada izlazi na crtu.

N. ĐOKOVIĆ – M. BERRETTINI 18:00

(Tenis, US Open)

Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale US Opena nakon što je Jensona Brooskbyja iz SAD-a svladao s 1:6, 6:3, 6:2, 6:2. O Berrettiniju je rekao sve najljepše! Ocijenio je da rival ima dobar servis, da mu je odličan slice te se iz svega da zaključiti da je njegovo poštovanje zasnovano na objektivnim kvalitetama rivala, kojeg uprkos toga pred ovaj dvoboj stavljamo u podređen položaj. Naime, Nole je Berrettinija dosad tri puta dobivao, a ovaj mu je posljednji put na Wimbledonu, u finalu uzeo set, kada je sve završeno s 3:1 za najboljeg tenisača svijeta.

BJELORUSIJA – BELGIJA 20:45

(Nogomet, kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo)

Na neutralnom terenu u Kazanju, Belorusi gotovo nemaju nikakve šanse protiv Belgijaca koji su lideri Grupe B, a raspolažu i s moćnom gol razlikom koja iznosi 20:4. Tome je najviše doprinijela pobjeda nad Bjelorusima koja je u ožujku donijela visokih 8:0. Dakle, tko se voli kladiti na golijade, ovaj par je danas definitivno nezaobilazan na listiću.

GRČKA – ŠVEDSKA 20:45

(Nogomet, kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo)

Grci su u ovim kvalifikacijama okarakteriziani kao remi majstori. Skupili su ukupno tri neriješena rezultata, dok Šveđani imaju isto toliko pobjeda. Uz to, gosti imaju svega jedan primljen gol. Dakle, njihova odbrana je čvrsta, tako da se očekuje tvrda utakmica u Ateni. Inače, vrijedi reći i da su Šveđani u ovim kvalifikacijama dobili Španjolsku s 2:1. To itekako motivira goste.

ISLAND – NJEMAČKA 20:45

(Nogomet, kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo)

Armenci su iskusili Nijemce na najgori mogući način. Već u prvom poluvremenu došao je 4+ tip, a zatim su Flickovi momci usporili, pa su na kraju dali „samo“ šest golova. Teško će biti Islandu s tako motiviniranom ekipom koja ulazi u eru oporavka nakon odlaska Joachima Lowa s mjesta kormilara reprezentacije. Inače, Islanđani su prije ovog meča odigrali 2:2 s Makedoncima, a Nijemci su ih u ožujku tukli s 3:0.

ITALIJA – LITVA 20:45

(Nogomet, kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo)

Prvak Europe iza sebe ima remi sa Švicarcima. Mancini sada nema namjeru popuštati objektivno nedoraslim Litvancima koji imaju osam vezanih poraza, tako da je iluzorna i nada da ih ovoga puta neće snaći i deveti. Italija ih je posljednji put u ožujku dobila s 0:2.

POLJSKA – ENGLESKA 20:45

(Nogomet, kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo)

Poslije pet odigranih rundi, glavni favorit za direktan plasman na Svjetsko, Engleska, ima maksimalan učinak, odnosno pet bodova više u odnosu na Bijelo-crvene, pa bi eventualnom pobjedom u Varšavi praktično riješili sve dileme oko prvog mjesta u grupi. Osam bodova zaostatka bi ipak predstavljalo nemoguću misiju za Roberta Lewandowskog i suigrače. Ni remi im ne bi baš podgrijao nade. Poljaci dočekuju viceprvaka Europe poslije golgeterskog vatrometa protiv San Marina.

SJ. MAKEDONIJA – RUMUNJSKA 20:45

(Nogomet, kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo)

Poslije senzacionalne pobede nad Nijemcima, Makedonci su vezali dva neriješena ishoda. Nisu se obrukali protiv Islanda, tako da će Rumunje dočekati željni ostvarenja pozitivnog rezultata. Neće im biti lako, budući da su Rumunji vezali pobjede nad Islandom i Lihtenštajnom. Mogla bi ovo biti tvrda utakmica para koji je na posljednjem susretu u ožujku dobila Rumunjska s 3:2. Zbog tog rezultata, ovdje će biti posebno zanimljivo licitiranje, odnosno tipovanje na golove.

SJ. IRSKA – ŠVICARSKA 20:45

(Nogomet, kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo)

Švicarcima je stalo do drugog mjesta u Grupi C, s obzirom na to da je prvo rezervirano za Italijuj. Sjeverna Irska se uspjela motivirati visokom pobjedom nad Litvom (4:1), a zatim je pred njima pala Estonija na prijateljskom susretu. Švicarci se u isto vrijeme mogu ponositi remijem s Italijom. Sve u svemu, imajući u vidu snagu sastava, gosti djeluju kao umeren favorit koji očekuje pobjedu.

WALES – ESTONIJA 20:45

(Nogomet, kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo)

Nije Wales ništa naročito, ali je ipak sila za Estoniju. Ocjena stiže nakon pobjeda nad Česima i Bjelorusijom, a vezana je uz tri vezana poraza Estonije. Estonija je izgubila posljednji susret protiv Belgije s 2:5, tako da je jasno u kakvom raspoloženju dočekuje utakmicu. Vjerujemo da je svaka daljnja polemika o ekipa koji sa tri utakmice ima gol razliku od 6:15 suvišna.



Tagovi

najava danaGermania Sport kladionicakladionicakladioničarski dan

Ostale Vijesti