Reuters/Jason Cairnduff
Reuters/Jason Cairnduff

Turci ublažili retoriku: "S Bilićem se nismo mogli dogovoriti oko brojki, posrednik je bio problem"

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 08.07.23. | 11:37

Ranije su dosta oštrije govorili o Biliću, sada već priznaju da propali dogovor nije njegova krivica

Poznati hrvatski nogometni trener Slaven Bilić, koje je bez posla od ožujka i klupe engleskog Watforda, posljednjih tjedana bio je jako blizu novog angažmana, a i dalje ga se povezuje s mnogim klubovima, ali konkretnih naznaka gdje će otići još uvijek nema. Adana Demirspor, koja je sezonu završila na 4. mjestu Superlige sa 69 bodova, spominjala se kao moguća destinacija za Bilića, no na kraju je dogovor propao i novi trener Adane postao je Patrick Kluivert. Trofejni Nizozemac s turskim je klubom potpisao do ljeta 2025. godine.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dok je davao izjave o novoj sezoni u intervjuu koji je dao Hürriyetu, predsjednik Murat Sancak otkrio je i zašto nije uspio dogovor s hrvatskim trenerom Slavenom Bilićem.

"Uvijek imam planove B i C. Kad je Montella otišao, javilo nam se tri, četiri trenera i reklo da želi raditi. Sastajali smo se s Gutijem i naš ugovor je bio spreman. Zadnji put smo razgovarali sa Slavenom Bilićem, ali imali smo na umu Kluiverta i s njim smo se dogovorili. On je fin dečko s visokom pozitivnom energijom poput Montelle. Mislim da će biti vrlo uspješan, dao sam mu bonus za 5. mjesto. Ali Kluivert to nije prihvatio, rekao je da peto mjesto ne bih smatrao uspjehom. "

O Hrvatu je dodao:

"Sa Slavenom Bilićem nismo mogli dogovoriti brojke, možemo reći da je bio problem zbog posrednika, tražio je 40 posto više od naše ponude."

Podsjetimo, prije koji dan je izjava o Biliću u turskim medijima bila puno grublje formulirana:

"Dogovorili smo se s Bilićem oko plaće. Kad smo kasnije dobili njegovu drugu ponudu, bilo mi je mučno u želucu i odustao sam od njega", kazao je za turske medije Sancak ranije.

Inače, sada su opet aktivne poveznice Bilića i Otoka. Naime, Alan Nixon, novinar britanskog The Suna tvrdi da bi Bilić uskoro mogao zasjesti na klupi Sheffield Wednesdayja, koji je izborio plasman u engleski Championship. Naravno, ni to još nije sigurno, ali bude li se dogodilo, saznat ćemo vrlo brzo. Ranije je vodio West Bromwich Albion, West Ham United i već spomenuti Watford. (eg)



Tagovi

Slaven BilićAdanasporturska nogometna liga

Ostale Vijesti