REUTERS/Thilo Schmuelgen
REUTERS/Thilo Schmuelgen

Tuchel o pogotku Stanišića: “U Engleskoj ima jedno lijepo pravilo…”, Xabi Alonso: “Svi su igrači bili sjajni”

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 10.02.24. | 22:44

Hrvatski reprezentativac zabio je ‘svojima’ u 3-0 pobjedi Apotekara, a njima to nije najbolje sjelo. Barem ne treneru Tuchelu...

“Kad ti smeta što je igrao protiv tebe, zašto si ga dao na posudbu?”, najčešće je pitanje koje dobivaju treneri koji se pobune kada posuđeni igrač njegovog kluba napravi ono što je ove subote napravio Josip Stanišić. Hrvatski reprezentativac je igrač Bayerna, ali on je ljetos otišao na jednogodišnju posudbu u Bayer. U ugovor nije stavljena nikakva klauzula, Josip je mogao igrati protiv ‘svojeg’ kluba, a da za Bavarce nije imao popusta, vidjelo se u 18.minuti kad je postigao svoj prvijenac u dresu Apotekara.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Utakmica je u konačnici završila rezultatom 3-0, a osim što je zabio, Stanišić je bio jedan od boljih igrača na utakmici. Na njegovu predstavu se kratko osvrnuo i trener Bayerna Thomas Tuchel:

“U Engleskoj ima jedno lijepo pravilo gdje igrač kojeg si posudio nekoj drugoj momčadi ne može igrati protiv tebe. Za mene to pravilo ima smisla. Nažalost, tog pravila nema u Njemačkoj. Nažalost, nas je to danas koštalo. Vidio sam ga poslije i čestitao mu, ali on je sada igrač Bayera. To je sve što mogu reći”, istaknuo je Tuchel.

Xabi Alonso na konferenciji za medije poslije utakmice nije pričao konkretno o Stanišiću, ali je rekao sljedeće:

“Odradili smo sjajan posao. Bili smo disciplinirani i kompaktni. Cjelokupna izvedba bila je sjajna. Svi su igrači bili na razini zadatka. Mi smo stvorili mnogo prilika, a oni praktički nijednu. Ovo je sjajna momčad, nisam ja sam sve ovo napravio. Imamo sjajnu energiju i kemiju, to je ključ. Igrači vjeruju u uspjeh i to se vidi”, kratko je poručio El Profesor, Xabi Alonso. (I.A.S.)



Tagovi

Thomas TuchelJosip StanišićBayer LeverkusenBayernBundesliga

Ostale Vijesti