REUTERS/Angelika Warmuth
REUTERS/Angelika Warmuth

Tuchel: "Nemam poruku za Dortmund. Imamo vlastitog posla. Previše smo puta pogriješili"

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 26.05.23. | 13:17

Neki kritičari govore da Bayern igra lošije pod Tuchelom nego pod Nagelsmannom te da je dovođenje Tuchela bio jako loš potez uprave kluba

"Sezona Bayern Münchena bila je razočaravajuća, ali igrači će dati sve od sebe u posljednjoj utakmici čak i ako vodeća Borussia Dortmund bude spremna za podizanje naslova Bundeslige", rekao je u petak trener Thomas Tuchel. Još uvijek aktualni prvaci susreću se s Kölnom u subotu i moraju pobijediti, a usput se nadati da Borussia Dortmund neće uspjeti pobijediti Mainz 05. Bayern zaostaje dva boda za Dortmundom u posljednjem kolu, ali ima bolju gol-razliku.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Nemam poruku za Dortmund. Imamo vlastitog posla. Previše smo puta pogriješili", rekao je Tuchel na konferenciji za novinare.

"Sada ćemo pokušati završiti utrku i dati sve od sebe, ali ovo više nije sezona koja bi bila zadovoljavajuća. Ne moramo gledati u drugu utakmicu jer za nas je jasno da prvo moramo pobijediti u našoj utakmici ."

Bavarci su osvojili zadnjih 10 ligaških naslova, ali bi mogli doživjeti kraj svoje dominacije u Bundeslig. Bayern je do sada pod vodstvom Tuchela imao malo uspjeha, ispao je iz Njemačkog kupa i Lige prvaka u osmini finala i izgubio vodstvo u Bundesligi u pretposljednjem kolu prošlog tjedna šokantnim porazom od Leipziga kod kuće s 3-1.

Neki kritičari govore da Bayern igra lošije pod Tuchelom nego pod Nagelsmannom te da je dovođenje Tuchela bio jako loš potez uprave kluba.

"Svatko može imati svoje mišljenje, ali teško ga je osporiti", rekao je Tuchel na pitanje o tome.

"Nismo zadovoljni rezultatima. Nismo zadovoljni načinom na koji igramo. Moramo biti dominantniji, biti tečniji, stvarati više prilika i manje griješiti", rekao je.

"Nismo u mogućnosti to učiniti u ovom trenutku pa nemamo argumenata za doprinos ovoj raspravi."

Trener je imao dobre vijesti s osposobljenim napadačem Ericom Maximom Choupo-Motingom koji se vratio u momčad i spreman je pojačati roster momčadi.



Tagovi

Thomas TuchelBayernBorussia DortmundBundesliga

Ostale Vijesti