Reuters
Reuters

Terzić uoči odlučujuće bitke za naslov: "Spremni smo napraviti taj korak zajedno - kao momčad, kao klub, kao grad"

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 26.05.23. | 10:53

Trener Dortmunda je opisao Mainz kao momčad koja igra "vrlo zreo, vrlo fizički" nogomet, i bori se s puno duela.

Posljednje, 34. kolo, odlučit će tko će biti prvak njemačke Bundeslige 2023.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Ovo je vjerojatno najljepša utakmica do sada koja je ispred mene", rekao je trener trenutno prvoplasiranog BVB-a Edin Terzić uoči utakmice protiv Mainza 05, koja je na rasporedu u subotu od 15:30. S 3-0 gostujućom pobjedom kod Augsburga prošlog vikenda, Dortmund je ponovno preuzeo prvo mjesto u Bundesligi i ulazi u posljednju utakmicu s dva boda prednosti na vrhu tablice. Njihov rival Bayern München će igrati u isto vrijeme, i morat će pobijediti Köln da bi imao ikakve šanse za osvajanje naslova. No, sudbina BVB-a je u njihovim rukama, a pobjedom protiv Mainza mogu zapečatiti deveti naslov prvaka u povijesti kluba.

"Naravno da je ovo vrlo poseban tjedan za nas jer će to biti posljednja utakmica u sezoni. Uigrali smo se u ovoj poziciji i to je izazvalo veliku euforiju. To je upravo ono što smo željeli", rekao je Terzić.

"Usprkos tome, ključno je ne činiti ništa drugačije. Pokušavamo ponoviti sve što smo dobro napravili do ove točke."

Fokus je u potpunosti na utakmici s Mainzom.

"Znamo da imamo važnu utakmicu za vikend, sa svim stvarima koje idu uz nju. Postoje trenuci koji mogu proći dobro, postoje trenuci koji mogu proći loše. Ali lijepa stvar je: teren je jednako velik kao i prošli tjedan, lopta je jednako okrugla, krenut ćemo s jedanaest igrača i svi žele pobjedu."

Dugotrajno odsutan zbog ozljede Jamie Bynoe-Gittens neće ući u momčad i još uvijek postoje upitnici hoće li Jude Bellingham biti spreman za igru, ali svi ostali igrači su spremni. Bellingham, koji je propustio utakmicu u Augsburgu zbog ozljede koljena, proteklih je dana mogao pojačati trening. Međutim, veznjak se još nije uspio pridružiti suigračima na terenu.

"Svakako želimo da bude u momčadi. Nadamo se da će njegov trud biti nagrađen i da će biti na raspolaganju za vikend", rekao je Terzić.

Trener je opisao Mainz kao momčad koja igra "vrlo zreo, vrlo fizički" nogomet, i bori se s puno duela.

"Pronašli su svoj sustav. Bez obzira koji su igrači vani na terenu, svatko zna svoju ulogu. Pobijedili su u Leverkusenu i Leipzigu od zimske stanke – dva stvarno teška gostovanja. U obrnutom susretu držali su nas neriješeno do 92. minute i morali smo se boriti do zadnje sekunde za pobjedu."

Prije otprilike mjesec dana Mainz je također kod kuće pobijedio Bayern München. Od tada su pak četiri puta izgubili i primili 13 golova. S druge strane, BVB se nada da će se njihova jaka domaća forma nastaviti: pobijedili su u posljednjih 11 utakmica u Westfallenu, postigavši ​​najmanje dva gola u svakoj utakmici.

"Bio je to lijep put na kojem smo do sada prošli zajedno. Želimo ga završiti pobjedom u subotu. Još nismo tamo, ali spremni smo napraviti posljednji korak zajedno: kao momčad, kao klub, kao grad."





Tagovi

Borussia DortmundEdin TerzićBundesliga

Ostale Vijesti