REUTERS/Angelika Warmuth
REUTERS/Angelika Warmuth

Tuchel najavio Der Klassiker: “Razočarani smo, ali i mirni nakon Kupa. Stanišićev povratak na zimu? Mene zanima ova utakmica”

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 03.11.23. | 13:53

Za trenera Bavaraca svaki je ogled protiv BVB-a ‘poseban’

Vjerojatno najveće iznenađenje dosadašnjeg dijela sezone napravili su nogometaši njemačkog trećeligaša Saarbrückena kad su u drugom kolu DFB-Pokala s 2-1 svladali Bayern. Dogodilo se to prvog dana studenog, svega tri dana prije utakmice koju svi simpatizeri Bundeslige naprosto ne mogu dočekati – Der Klassikera. Deseto kolo Bundeslige u petak će otvoriti Darmstadt i Bochum, potom je u subotu u ranijem terminu (15.30) na rasporedu pet ‘uvertira’, dok onda, u 18.30 sati, će na Westfalenu snage odmjeriti Borussia Dortmund i Bayern.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Thomas Tuchel je na klupi BVB-a proveo dvije godine (2015.-2017.), stoga je jasno zašto je ova utakmica za njega ‘posebna’. Dosad je ukupno odradio 13 utakmica protiv BVB-a (Mainz, PSG, Bayern), a njegov trenutni omjer je 3-2-8. Prvu utakmicu na klupi Bavaraca protiv BVB-a odradio je prošle sezone, Bayern je tada upisao 4-2 pobjedu, a slavlje u subotnjem derbiju mu je od neizmjerne važnosti budući da bi u slučaju poraza (i eventualnog slavlja Stuttgarta protiv Heidenheima) u 10. kolo njegov Bayern mogao ući tek kao četvrta momčad Bundeslige. A kad bi se to dogodilo, i još kad bismo onda svemu nadodali ranije spomenuto ispadanje iz Kupa, jasno je da bi se o njegovoj budućnosti krenulo prilično glasno špekulirati…

“Naravno da smo griješili protiv Saarbrückena, to je očito. Bile su to nepotrebne greške koje su nas na kraju koštale. Usprkos svemu, i dalje sam uvjeren da je to način na kojeg moramo igrati”, rekao je na početku konferencije za medije Thomas Tuchel, nakon čega je još malo pričao o kup utakmici u kojoj je njegova momčad podbacila.

“Razočarani jesmo, ali smo i dalje mirni. Gledajte, mi smo htjeli osvojiti DFB-Pokal, jasno da nas je poraz pogodio. Moramo to sad staviti sa strane i nekako prožvakati taj poraz. Bol neće nestati, ali sada je pred nama velika utakmica u kojoj očekujemo pobjedu.”

Na pitanje kako svladati BVB ponudio je kratak odgovor.

“Moramo igrati najbolje što možemo, svi moraju dati maksimum. Imamo kvalitetu, ali i timski duh da upišemo pobjedu u nadolazećem derbiju.”

Tuchela su nakon Kupa kritizirali Matthäus, Hamann…

“Ne zamaram se time. Sve je to legitimno, ja sam oduvijek bio sam sebi najveći kritičar pa tako i sam sebe propitkujem oko nekih odluka, baš kao i moj stožer.”

Protiv BVB-a neće biti Kimmicha zbog crvenog kartona kojeg je zaradio protiv Darmstadta.

“On je ključna figura. U ovakvim utakmicama, on je igrač koji uvijek želi loptu te se nikada ne skriva. Nedostajat će nam, ali vjerujem da ćemo pronaći rješenje kako da ‘zamaskiramo’ njegov izostanak.”

Posljednje se vrijeme dosta piše o eventualnom povratku Stanišića na zimu..

“Zima je zima, mene sada zanima ova utakmica i kako da ostanemo kompetitivni.”

U kuloarima se može čuti da njegov odnos sa ‘starješinama’ nije najidealniji…

“Ja sam jedan od njih, dio sam grupe te snosim određenu odgovornost i kad pobijedimo i kad izgubimo. Sve je u redu u našoj svlačionici. Čak ni gorak poraz to ne mijenja. Važno je da svi ostanemo ‘kao jedan’.”(G)



Tagovi

Thomas TuchelBayernBorussia DortmundDer KlassikerBundesliga

Ostale Vijesti