REUTERS/Kai Pfaffenbach
REUTERS/Kai Pfaffenbach

VIDEO Senzacija u Njemačkom kupu: Nakon 23 godine, trećeligaš izbacio Bayern!

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 01.11.23. | 22:55

Hvalili su se prije nekoliko dana u münchenskom klubu kako im trener ima puno povjerenje te da će u zimskom prijelaznom roku moći napraviti momčad kakvu želi. Nekako nas taj scenarij podsjeća na jedan nedavni u hrvatskom prvaku, a znamo kako je trener tada završio samo dan kasnije...

Bayern je izbačen iz osmini finala Kupa od FC Saarbrückena! Radi se o njemačkom trećeligašu koji je u sudačkoj nadoknadi, nakon što je sve mirisalo na produžetke, slomio njemačke prvake i došao do pobjedničkog gola za konačnih 2-1.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Malo je nedostajalo da susret bude otkazan zbog kiše, ali je na kraju utakmica odigrana, a u teškim uvjetima su se bolje snašli niželigaši koji su golovima Patricka Sontheimera (45. + 1) i Marcela Gausa (90. + 6) pokazali da je senzacionalan ulazak u povijesno polufinale 2020. moguće možda i ove sezone. Tada ih je na njihovom putu zaustavio Leverkusen pobjedom 3-0, no sada su oni Bayernu donijeli još jedno rano ispadanje (prošle su sezone ispali u četvrtfinalu).

Trener Bayerna Thomas Tuchel dao je zeleno svjetlo mladom Krätzigu koji je debitirao u početnih jedanaest, a upravo je on asistirao Thomasu Mülleru koji je niskim udarcem s 20-ak metara postao jedini večerašnji strijelac Bavaraca. Doveo ih je tada u vodstvo 1-0 u 16. minuti susreta. Nažalost, ubrzo su prvoligaši ostali bez De Ligta koji je ozlijedio koljeno, zbog čega je Tuchel morao raditi izmjene. Golove pogledaje OVDJE. (Arenasport)

To je posebno zagrijalo 16.003 gledatelja na stadionu Ludwigsparkstadion u Saarbrückenu, koji su se prisjetili 6-1 koliko je njihova momčad nanijela Bayernu u Bundesligi u sezoni 1976./77.

U drugom poluvremenu Bayern je opsjedao protivnički gol, ali je vratar Tim Schreiber briljirao. U jedinoj opasnijoj akciju Saarbrückena u drugom poluvremenu, Marcel Gaus postigao je pobjednički pogodak u šestoj minuti sudačke nadoknade i izbacio iz Kupa momčad koja je taj pehar do sada u svojoj povijesti podigla 20 puta.

Video pobjedničkog gola pogledajte OVDJE.

Ovo je prvi puta u 23 godine da je Bayern eliminiran iz ovog natjecanja od momčadi iz trećeg ranga iloi nižeg. Posljednji se to puta dogodilo 2000. godine, također na 1. studenoga kada su ispali od tadašnjeg četvrtoligaša Magdeburga.

Bayernu je ovo treće prerane ispadanje u zadnje četiri sezone, u fazi osmine finala Kupa.

U siječnju 2021. izbacio ga je Kiel (tada drugoligaš), na jedanaesterce, da bi u studenom 2021. doživio najteži poraz u povijesti u Kupu na travnjaku Mönchengladbacha (5-0).Prošle godine izgubio je u četvrtfinalu kod kuće od Freiburga. Dvadeseta i posljednja pobjeda Bavaraca u Kupu, što je rekord, datira iz lipnja 2020., a navijači Bayerna morat će pričekati barem do proljeća 2025. za trijumf na Olimpijskom stadionu u Berlinu.

U subotu je Klassiker njemačkog nogometa u Dortmundu na travnjaku Westfalenstadiona, a Bayern neće moći računati na Joshuu Kimmicha, suspendiranog dvije utakmice nakon crvenog kartona u Bundesligi u subotu protiv Darmstadta (8-0).

Prošla je dalje i Hertha koja je u Berlinu svladala Mainz 3-0, dok je Eintracht slavio protiv Victorije u Kölnu 2-0.U drugoligaškom obračunu Nuernberg je nakon produžetka izbacio Hansu s 3-2.

Hvalili su se prije nekoliko dana u münchenskom klubu kako im trener ima puno povjerenje te da će u zimskom prijelaznom roku moći napraviti momčad kakvu želi. Nekako nas taj scenarij podsjeća na jedan nedavni u hrvatskom prvaku, a znamo kako je trener tada završio samo dan kasnije...


Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

(eg/hina)


Tagovi

BayernDFB-Pokal

Ostale Vijesti