REUTERS/Angelika Warmuth
REUTERS/Angelika Warmuth

Apoketakri demantirali špelukacije: "Priča nije istinita, Stanišić ostaje s nama do ljeta!"

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 03.11.23. | 13:25

Vodeća momčad Bundeslige 'ne želi čuti' o ranijem povratku hrvatskog reprezentativca s posudbe u Bayern

Posljednjih tjedana dosta se pisalo o tome kako bi Bayern već na zimu s posudbe mogao vratiti hrvatskog reprezentativca Josipa Stanišića koji bi, prema načelnom dogovoru, trebao biti član Bayer Leverkusena do idućeg ljeta. Bayern, naime, ima velikih problemima s igračima koji igraju na poziciji desnog beka, ali i cijele obrane. Nakon Dayota Upamecana, Tareka Buchmanna, Noussaira Mazraouija, ozlijedio se i Matthias de Ligt. Thomas Tuchel će sutrašnji Der Klassiker u Dortmundu dočekati s tek jednim zdravim stoperom (Min-jae Kimom) i jednim zdravim desnim bekom (Bouna Sarrom). Problem predstavlja i suspenzija na dvije utakmice Joshue Kimmicha, inače defenzivnog veznjaka, koji po potrebi također može pokriti sve defenzivne pozicije.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Još ranije ovog tjedna, njemački novinar Florian Plettenberg objavio je kako Bayern želi u svoje redove vratiti Stanišića, no, kako će Bayer teško pristati na taj posao budući da Xabi Alonso, potencijalni budući trener Real Madrida, iznimno cijeni polivalentnog hrvatskog braniča koji može pokriti poziciju desnog stopera ili desnog wing-backa u Bayerovoj 3-4-2-1 formaciji s kojom je Alonso Apotekare odveo na vrh Bundeslige. Uz to, Bayer početkom godine ostaje bez dva braniča Kossounoua i Tapsobe zbog Afričkog kupa nacija, te će Apotekarima usluge hrvatskog braniča biti još potrebnije.

Da u cijeloj priči možda ima dima, ali ne i vatre izjavio je sportski direktor Bayera Simon Rolfes koji je opovrgnuo glasine da se Stanišić već na zivu vraća u München.

“Priča nije istinita. Nismo razgovarali s Bayernom o tome. Jasno je da će Josip ostati s nama do ljeta”, odlučno je izjavio Rolfes.

Hrvatski reprezentativni desni bek, povremeno i desni stoper, Josip Stanišić ovog je ljeta, nakon dvije sezone provedene igrajući za seniore Bayerna, prešao na posudbu u Bayer Leverkusen. I za sada mu ide jako dobro! Bayer predvodi prvenstvenu ljestvicu s dva boda više od Bayerna. Apotekari nakon devet kola imaju osam pobjeda i tek jedan remi, ostvaren upravo protiv Bayerna u Münchenu (2-2). S obzirom na to da Apotekari igraju u 3-4-2-1 formaciji, Stanišić u Bundesligi ima status pričuve. Samo je jednom krenuo od prve minute, a u tri preostala navrata ulazio je s klupe za pričuve, mijenjajući najčešće desnog wing-backa Jeremieja Frimponga, dok je jedini start (2-1 gostujuća pobjeda kod Kovačevog Wolfsburga) zabilježio igrajući na poziciji desnog stopera u liniji s trojicom.

Bayeru odlično ide i u Europskoj ligi u kojoj nakon tri kola ima maksimalni učinak i gol razliku 11-2! Stanišić je u dva navrata krenuo od prve minute, jednom na poziciji beka, a drugi put na poziciji stopera, dok je u 5-1 pobjedi nad Qarabagom ušao s klupe za pričuve. Stanišić je do sada zabilježio sedma nastupa (tri od prve minute) i u Leverkusenu su iznimno zadovoljni s njegovim učinkom, posebno u kontekstu zahvalnog rotacijskog igrača.

Pred Bayerom je teško gostovanje kod Hoffenheima u kojem želi učvrstiti prvu poziciju, posebno ako Der Klassiker koji se također igra u subotu, ali u kasnijem terminu (18.30), završi bez pobjednika. (rv)



Tagovi

BundesligaBayernBayer LeverkusenJosip Stanišić

Ostale Vijesti