REUTERS/Thilo Schmuelgen
REUTERS/Thilo Schmuelgen

Transfer Bellinghama službeno potvrđen, Englez odlazi u Real Madrid za 103 milijuna eura + 30 milijuna eura u bonusima!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 07.06.23. | 16:50

Prva ljetna bomba je detonirana!

Prvi megatransfer ovog ljeta je i službeno završen – Jude Bellingham karijeru će nastaviti u Real Madridu. Na svojim službenim stranicama Borussia Dortmund je potvrdila odlazak engleskog veznjaka u Kraljevski klub, baš kao što su potpuno jasno napisali i kolika će biti odšteta – 103 milijuna eura fiksno + 30 milijuna eura u bonusima. Bellingham će do kraja tjedna odraditi liječnički pregled i potpisati ugovor sa svojim novim klubom.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U posljednje tri godine 19-godišnji Englez je u dresu BVB-a skupio 132 nastupa, 24 pogotka i 25 asistencija. Standardan prvotimac Tri lava je od 2020. godine (kad je i stigao u BVB), prvo veliko natjecanje bilo mu je EURO 2020, da bi onda na SP-u 2022 bio glavni igrač svoje reprezentacije.

Zanimljivo, 5 posto ukupnog iznosa transfera pripast će Birmingham Cityju, matičnom klubu 19-godišnjeg veznjaka u kojem je njegov dres s brojem 22 umirovljen.

Osim Real Madrida, veliki interes za Bellinghamom su pokazali Manchester City i Liverpool, ali je očigledno Florentino Perez bio najuporniji i najuvjerljiviji.

U Madridu ne moraju brinuti o budućnosti. Courtois (31) u sebi ima još barem nekoliko sezona na najvišoj mogućoj razini, Militao (25) polako ulazi u najbolje igračke godine, veznu liniju predvode Camavinga (20) , Tchouaméni (23), Valverde (24) i, od danas, Bellingham (19), dok glavnu riječ u napadu imaju Rodrygo (22) i Vinicius Junior (22).

Ako će se s vremenom tražiti novi vratar, izbor bi lako mogao pasti na sjajnog Portugalca Dioga Costu (23), dok bi Militaov 'partner u zločinu' mogao postati Joško Gvardiol (21). Gledat će Perez dovesti i novu devetku, igrača koji će zamijeniti Benzemu, a budući da to vrlo vjerojatno neće biti ni Haaland (22) ni Mbappe (24), itekako je moguće da se u Madridu okrenu u smjeru Goncala Ramosa (21) ili pak Dušana Vlahovića (23).

Real Madrid misli ozbiljno, a nakon što su potvrdili odlaske Hazarda, Asensija i Benzeme, sad je došlo vrijeme i za dolaske. Bellingham je prvi, ali sasvim sigurno ne i posljednji megatransfer kojeg Florentino Perez sprema ovog ljeta. A ako je ovako 'bombastično' krenulo, teško je uopće pomisliti kako bi se moglo sve nastaviti…

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Borussia DortmundJude BellinghamReal MadridFlorentino PerezLjetni prijelazni rok 2023

Ostale Vijesti