Tottenham se spasio u posljednjim sekundama

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 20.01.19. | 18:52

Nevjerojatna pobjeda Spursa.

Nogometaši Tottenhama gotovo su se oprostili od borbe za naslov u 23. kolu Premier lige. Nakon domaćeg poraza od Manchester Uniteda prijetio im je novi kiks i to u gostima kod Fulhama, ali u posljednjim sekundama utakmice uspjeli su dopći do pogotka i sa 2-1 svladati domaću momčad.

Pretposljednja momčad prvenstva, za koju je debi upisao Ryan Babel, povela je u 17. minuti utakmice. Izveli su korner s desne strane, a napadač Spursa, Fernando Llorente, nesmotreno je reagirao i poslao loptu u vlastitu mrežu iz velike blizine.

Vidjelo se da se gosti puno muče bez prvog strijelac Harrya Kanea i reprezentativca Južne Koreje, Heung-Min Sona. Imali su terensku nadmoć i inicijativu, ali nisu mogli doći do pogotka. Na predah se otišlo s vodstvom Fulhama, ali u šestoj minuti nastavka Tottenham dolazi do izjednačenja.

Christian Eriksen je finim centaršutom pogodio 'u trepavicu' Dele Allija koji zabija svoj 5. pogodak ove sezone, a četvrti glavom. Pokušavali su i jedni i drugi doći do pogotka te taman kada je izgledalo da će se londonski klub u potpunosti oprostiti od borbe za titulom, Harry Winks postiže pogodak u trećoj – ujedno i posljednjoj – minuti sudačke nadoknade. Ubačaj je došao s lijeve strane, a mladi Winks glavom zakucava loptu s peterca za vrijedna tri boda.

Tottenham je ostao na trećem mjestu ljestvice s 9 bodova zaostatka za vodećim Liverpoolom te sa 5 bodova manje od drugoplasiranog Manchester Citya.

(Foto: Reuters)


Tagovi

Harry WinksDele AlliFernando Llorente

Ostale Vijesti