MICHAEL REGAN/Action Images
MICHAEL REGAN/Action Images

Topnici preokrenuli Lisice za slavlje na King Poweru, Palace i Fulham za zaborav

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 28.02.21. | 15:32

Arsenal je napokon izgledao kao ozbiljna ekipa.

Odigrane su dvije utakmice 26. Kola engleske Premier lige, Topnici su upisali tri boda protiv Lisica, dok su Crystal Palace i Fulham odigrali miroljubivijih 0:0.

Arsenal je u potpunosti nadigrao Leicester te slavio na King Power stadionu rezultatom 1:3.

Utakmica je savršeno počela za domaćine, u 5. minuti vezni red Topnika je petljao na sredini terena, Tielemans je oteo loptu Xhaki te se sjurio prema kaznenom prostoru, a kako nitko nije izlazio na njega odlučio se za udarac te pogodio za 1:0.

Gosti su prvu ozbiljniju priliku stvorili u 13. minuti kad su tražili penal zbog starta Tielmansa, no sudac i VAR su procijenili kako prekršaj nije bio dovoljnog intenziteta za najstrožu kaznu.

Topnici su ostatak poluvremena bili bolja momčad, preuzeli su kontrolu nad loptom, međutim teško su stvarali ozbiljnije prilike. No, u samoj završnici prvog dijela ipak pronalaze put ka domaćoj mreži i to ne jednom već dva puta. Prvo je Willian u 39. minuti izveo slobodnjak s desne strane te sjajno pogodio Luiza, koji glavom posprema loptu u mrežu za 1:1. Bila je to uigrana akcija gostiju, koja je ovog puta prošla.

U drugoj minuti sučeve nadoknade Ndidi rukom u kaznenom prostoru blokira udarac te daje gostima mogućnost preokreta. Odgovornost je preuzeo Lacazette i sigurno zabio za 1:2 rezultat s kojim se otišlo na odmor.

Nastavak je počeo sjajno za goste koji u 52. minuti stižu i do trećeg gola. Xhaka je pokrenuo brzi protuudar sa svoje polovice i izbacio Pepea na desnoj strani, a tad je uslijedila malonogometna akcija u kojoj su sudjelovala trojica igrača, a završio je baš Pepe s par metara na prazan gol.

Lisice su se do kraja susreta pokušavale vratiti u susret, no nisu uspijevale kreirati niti jednu ozbiljnu priliku, dok su gosti u 87. minuti preko Aubameyanga skoro stigli i do četvrtog gola, no najbolji strijelac Topnika ovoga puta nije bio precizan, ali mu to zasigurno neće nitko zamjeriti.

 


Ostale Vijesti