Gtres/PIXSELL
Gtres/PIXSELL

Tamo gdje vječno sunce sja: Barcelona želi Makedonca kao alternaciju za ter Stegena

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 24.12.21. | 10:50

Planiraju ga dovesti ovog siječnja.

Povijestan uspjeh napravila je reprezentacija Sjeverne Makedonije kad su se uspjeli plasirati na Euro. Nisu prošli skupinu, nije to nitko od njih ni očekivao, ali je jedna sjajna generacija uspjela u tome da osjete čari igranja na velikom natjecanju.

Nekoliko igrača u reprezentaciji ima neprikosnoven status, a jedan od njih je i vratar Rayo Vallecana Stole Dimitrievski. 27-godišnjak rodom iz Kumanova je u Španjolsku stigao sada već davne 2015. godine, a prethodno je bio igrač Udinesea koji ga je za 600 tisuća eura doveo iz Rabotničkog kad je ovaj vratar imao tek 19 godina.

Dimitrievski je prvo bio u Granadi, potom Gimnasticu, da bi od 2018. godine preselio u Rayo. Prvo je bio na posudbi godinu dana, a onda je njegov ugovor (očekivan) otkupljen za 900 tisuća eura. Otkako je stigao u klub, Makedonac je prvi izbor na golu. Mijenjali su se trener, Rayo je ispao u La Ligu 2, ali status makedonskog vratara nije se mijenjao. Ove sezone je Rayo opet dio elite, Stole je i dalje prvi vratar kluba, a njegov kontinuitet i dobre predstave zainteresirale su ni više ni manje nego Barcelonu!

Pančev i Pandev igrali su za Inter, a Stole Dimitrievski uskoro bi mogao postati član Barcelone. Tako barem tvrdi El Chiringuito koji na Pirinejima ima status iznimno cijenjenog medija.

Xavi trenutno na raspolaganju ima Marc-Andre ter Stegena, Neta i mladog i nadarenog Inakija Penu, a trenutna tržišna vrijednost Dimitrievskog, koji ima važeći ugovor do ljeta 2024. godine, iznosi 1.5 milijuna eura.


Tagovi

Stole DimitrievskiBarcelona

Ostale Vijesti