Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

Studio HNL: "Čak 60 posto klubova nam vode stranci, nismo oplodili uspjeh u Rusiji"

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 05.09.22. | 18:14

U emisiji koja se bavi HNL-om bilo je riječi o novim trenerskim angažmanima s kojima je na klupama naših prvoligaša čak 60 posto stranih trenera.

U televizijskoj emisiji “Studio HNL”, urednika i voditelja Saše Marića povela se zanimljiva rasprava oko inozemnih trenera HNL-a. Naime, angažmanom Igora Angelovskog na klupi Gorice, Rene Pomsa u Gradskom vrtu te Serse Cosmija u Rijeci, trenutno je u elitnom razredu hrvatskog nogometa imamo čak šest stranih trenera, odnosno više od polovice. Uz spomenute, tu su Valdas Dambrauskas iz Hajduka, Gonzalo Garcia iz Istre odnosno Damir Čanadi iz Šibenika. Doduše, zadnji je Austrijanac hrvatskih korijena.

Posljednji u nizu je trener Rijeke a što je očito zasmetalo Rajka Magića koji se pomalo naljutio na rečenicu da su Tadić i Budicin dobili priliku.

“Rečeno je da su dobili priliku te je propustili. Jedan je vodio pet utakmica, drugi tri. Ako je to prilika…”, jasan je bio Rajko Magić dok Mario Cvitanović smatra kako nije dobro da zemlja koja je viceprvak svijeta ima 60 posto stranih trenera.

“Ne znam koliko je dobro za naš nogomet. Hrvatska očito nije oplodila uspjeh u Rusiji što se tiče tog trenerskog dijela. Očito je kako naši treneri puno bolje kotiraju vani. Od Tudora, Jurića, Leke i Kovača pa do niza trenera koji rade u manjim klubovima”, naglasio je Mario Cvitanović poentiravši kako su hrvatski treneri stvorili igrače koji su osvjetlali obraz u Rusiji.






Tagovi

HNLPrva nogometna ligaValdas DambrauskasRene PomsNK ŠibenikHajdukHNK RijekaOsijekMario CvitanovićRajko MagićGonzalo GarciaIstra 1961HNK GoricaDamir Čanadi

Ostale Vijesti