Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Što su napravili Hrvati u Europi ovog četvrtka? Kotarski igrač utakmice, Vida i Tomasov zabili, Rebić, Bekalo, Livaković i Sosa na klupi

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 06.10.23. | 09:18

Nije to bila večer Hrvata…

Iako će se 5. listopada u Zagrebu pamtiti kao ‘crni četvrtak’ nakon što je Dinamo odigrao očajno te je zasluženo izgubio 2-0 protiv Ballkanija, pregledom ostalih europskih utakmica vidi se kako jučer nije bila večer Hrvata u europskim natjecanjima budući da su se samo dvojica upisala u listu strijelaca, dok su mnogi reprezentativci, poput Livakovića, Sose i Brekala, utakmice svojih momčadi odgledali s klupe za pričuvne igrače.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Europska Liga

Josip Šutalo odigrao je svih 90 minuta, a usput i požutio, u remiju Ajaxa na gostovanju kod AEK-a (1-1), dok su njegovi suigrači Jakov Medić i Borna Sosa utakmicu odgledali s klupe za pričuve. U istom ogledu je Domagoj Vida odradio svih 90 minuta za domaći sastav, ali ne samo da je igrao, odnosno sudjelovao, već je i zabio pogodak za svoju momčad (74.) s kojim je postavio konačan rezultat! Dobio je i Vida žuti karton, ali u njegovom je slučaju to manje važno.

U šokantnom porazu Rangersa na gostovanju kod Aris Limassola (2-1), Borna Barišić odradio je svih 90 minuta za škotsku momčad. U domaćem porazu Rakowa protiv Strum Graza, Fran Tudor je kao kapetan odradio svih 90 minuta. Zoran Arsenić nije konkurirao, dok je Ante Crnac u igru ušao u 59. minuti. Obojica Hrvata su zaradila žute kartone na tom ogledu.

Atalanta je u gostima s 2-1 bila bolja od Sportinga, a Mario Pašalić u igru je ušao u 66. minuti. U ogledu dvaju hrvatskih stopera, Lorenca Šimića (Maccabi Haifa) i Tina Jedvaja (PAO), mreže su mirovale, a mnogi naglašavaju da su baš nekadašnji igrašnji igrači Hajduka, odnosno Dinama, bili ponajbolji pojedinci svoje momčadi.

Marin Ljubičić sa svojim LASK-om nije uspio iznenaditi Toulouse u gostima pa je tako francuska momčad upisala minimalnu pobjedu protiv austrijskog kluba. Aktualni hrvatski U21 reprezentativac je na terenu bio do 66. minute.

Konferencijska liga

U ogledu Astane i Viktorije Plzen, Marin Tomasov doveo je svoju momčad u vodstvo u 51. minuti, ali su Česi u narednih pet minuta uspjeli dvaput poentirati te su na kraju slavili rezultatom 2-1 u Kazahstanu.

U 2-3 domaćem porazu Besiktasa protiv Lugana Ante Rebić nije sudjelovao, dok je u minimalnom porazu Olimpije na domaćem terenu od Slovana Ivan Posavec u igri bio do 72. minute, dok je na drugoj strani Marko Tolić u igru ušao u 89., pa onda i požutio u 90+5. minuti.

Zrinjski je herojski pao na Villa Parku, a najbolji igrač utakmice bio je vratar Marko Marić. Osim njega, za Plemiće su utakmicu startali Tićinović, Senić, Radić, Čanađija, Ivančić i Ćuže, dok su onda u nastavku u igru ušli Malekinušić i Kiš. Balić, Marin i Mišić ostali su na klupi, dok Magdić i Bradarić nisu konkurirali za ogled.

Josip Brekalo ostao je na klupi kod Fiorentine koja je odigrala 2-2 s Ferencvarosom, a na klupi je kod Ludogoreca ostao i Simon Sluga u ogledu koji se neće tako brzo zaboraviti budući da je njegov Ludogorec upisao ogroman 7-1 poraz na gostovanju kod Nordsjaellanda.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Europska ligaKonferencijska ligaMarin TomasovDomagoj Vida

Ostale Vijesti