Action Images via Reuters/Peter Cziborra
Action Images via Reuters/Peter Cziborra

VIDEO Aston Villa svladala Zrinjski golom u 94. minuti utakmice, debakl Ludogoreca u Danskoj

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 05.10.23. | 23:02

Momčad Krunoslava Rendulića bila je na korak do velike senzacije...

Nakon što su nesvakidašnjim preokretom svladali AZ Alkmaar u prvom kolu povijesnog nastupa u Konferencijskoj ligi, nogometaši Zrinjskog iz Mostara bili su na pragu nove senzacije. UI Birminghamu kod Aston Ville držali su 'nulu' sve do 94. minute susreta kada se ukazao John McGinn i glavom zabio za tri boda Aston Villa.

Za Zrinjski su natupila devetorica hrvatskih nogometaša. Marko Marić je branio, Matej Senić, Stipe Radić i Mario Ćuže su odigrali cijeli susret, Antonio Ivančić je igrao do 62. minute, a Mario Tičinović i Dario Čanađija do 73. minute. Matija Malekinušić je ušao u igru početkom drug

Gol s utakmice možete pogledati OVDJE.

Ovom pobjedom Aston Villa stigla je do prva tri boda, a nakon prvog kola sve četiri momčadi imaju po isto bodova budući da je AZ Alkmaar na domaćem terenu svladao Legiju iz Varšave golom Pavlidisa u 52. minuti.

U skupini F Ferencvaros je golovima Varge i Cissea imao 2-0 prednost nad Fiorentinom koja s uspjela vratiti golovima Antonina Baraka u 66. i Jonathana Ikonea u trećoj minuti sudačke nadoknade za konačnih 2-2. Josip Brekalo nije igrao za Fiorentinu. 

Genk je slavio kod Čukaričkog 2-0 golovima Heynena i Paintsila do 21. minute utakmice.

PAOK, koji je izbacio Hajduk iz kvalifikacija za KL, napravio je prilično iznenađenje svladavši na domaćem terenu Eintracht s 2-1. Prvi gol zabio je Andrija Živković u 28. Izjednačio je Marmoush u 68., a konačni rezultat postavio je Koulierakis u drugoj minuti sudačke nadoknade. Dominik Kotarski je branio za grčki sastav, dok Kristijan Jakić i Hrvoje Smolčić nisu zaigrali za momčad iz Frankfurta.

Aberdeeen i HJK odigrali su 1-1. Za goste zabio je Radulović u 59., a izjednačio je Mirovski u 79.


Fenerbahce je s 2-1 slavilo kod Spartaka u Trnavi golovima Joshue Kinga u 70. i 81. minuti, a jedini pogodak za Slovake zabio je Ofori u 88. U sudačkoj nadoknadi Feneru su poništena dva pogotka, a Dominik Livaković svih 90 minuta proveo je na klupi za pričuve. Najuvjerljiviju pobjedu dana ostvario je Nordsjaelland koji je s čak 7-1 svladao prvaka Bugarske Ludogorec. Ingvartseen je zabio u 2., a Verdon izjednačio u 9. No, do poluvremena Danci su zabili tri pogotka preko Osmana, Tverskova i Nygrena, koji je zabio još jedan pogodak do kraja utakmice. U strijelce se upisao i Rasmussen, a jedan pogodak zabio je i Son u vlastitu mrežu.



Tagovi

Konferencijska ligaAston VillaZrinjski

Ostale Vijesti