REUTERS/Cathrin Mueller
REUTERS/Cathrin Mueller

Spremaju se na život bez 'Super Marija': U HSV-u odlučili tko bi trebao zamijeniti Vuškovića

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 21.12.22. | 10:38

Bivši stoper Hajduka i dalje se nada da bi se odluka mogla preokrenuti, ali trenutna situacija mu ne ide u prilog.

Život Marija Vuškovića okrenuo se za 180 stupnjeva u posljednjih mjesec dana. Bivši stoper Hajduka je sezonu u Bundesligi 2 započeo sjajno, igrao je standardno za svoj HSV, u 16 nastupa skupio je dva pogotka i jednu asistenciju, a navodno su na njega 'oko bacili' i neki klubovi iz Bundeslige. Njegov odlazak u HSV pokazao se punim pogotkom, ali sve je palo u vodu 12. studenog kad je prvi put bio pozitivan na doping, da bi onda prije manje od sedam dana stigao i B uzorak koji je potvrdio ono što mnogi nisu mogli vjerovati da je istina.

"Svatko tko poznaje Maria zna kakav je on dječak dobrog srca. Teško je njemu, teško je i nama", rekao je prije mjesec dana trener HSV-a, Tim Walter. Hrvatski branič bio je pozitivan na eritropoetin (EPO) kada je NADA početkom studenog ove godine napravila nenajavljenu antidopinšku kontrolu u HSV-u. Odmah po objavljivanju prvog nalaza iz kluba su izbacili Vuškovića iz prve momčadi.

"Izbacili smo Marija s treninga i utakmica kako bismo spriječili štetu njemu i klubu", napisali su iz kluba na službenim stranicama.

Vušković, prema svemu sudeći, nema previše razloga za optimizam, a da su u HSV-u već 'prekrižili' 24-godišnjeg Splićanina vidi se i po tome da su već krenuli u potragu za novim stoperom. Bild javlja kako je 'prvi pick' klupskih čelnika Hauke Wahl, kapetan Holstein Kiela. On je rođen u Hamburgu, ali nikada nije zaigrao za 'svoj klub', a budući da će uskoro ući u posljednjih šest mjeseci ugovora, u HSV-u bi ga mogli dobiti 'ispod cijene'.

HSV je polusezonu završio na drugom mjestu Bundeslige 2 te se ove godine pod svaku cijenu žele vratiti u 'elitu'. Činjenica da ostaju bez Vuškovića na dulji period za njih je veliki udarac, ali očito u klubu ne misle 'sjediti prekrštenih ruku' već odmah reagirati kako momčad ne bi izgubila na kvaliteti u nastavku sezone. (I.A.S.)



Tagovi

Mario Vuškovićnogometni transferiZimski prijelazni rokHSV2. Bundesliga

Ostale Vijesti