Pixsell
Pixsell

Splitski klubovi protiv četiri Dinama: Konačni omjer je 3-3, ali na kraju slave samo dinamovci

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 04.04.24. | 19:00

Jučer je završeno raritetntih sedam dana u povijesti splitskog sporta...

U periodu od četvrtka 28. ožujka do srijede 3. travnja, odnosno u razmaku od samo sedam dana, četiri splitska kluba odigrala su šest utakmica protiv četiri različita zagrebačka kluba koji nose ime 'Dinamo'. Pet utakmica odigrano je u gradu podno Marjana, a jedna u gradu podno Medvednice. Tri pobjede upisala su tri splitska kluba, a tri pobjede dva zagrebačka. No, nakon položenih svih računa, Zagrepčani slave, a Splićani, ipak, tuguju.

Split je krenuo sjajno u ovu raritetnu seriju. U prvom okršaju MNK Torcida iznenadila je prvaka Futsal Dinamo na Gripama i golom u posljednjoj minuti produžetka izjednačila četvrtfinalnu seriju i izborila majstoricu u Zagrebu. Dan kasnije, u petak, ŽNK Split svladao je ŽNK Dinamo i tako učvrstio drugo mjesto na ljestvici, a dinamovke su ostale četvrte. Split je ovu seriju protiv Dinama otvorio s 2-0, no, tada kreće povratak Purgera.

Dinamo je svladao Hajduk u prvenstvenom Derbiju igranom na Poljudu s 1-0 golom Brune Petkovića. To je ujedno bio i najvažniji 'poen' u cijeloj seriji, jer je ipak riječ o prvenstvu najpraćenijeg i najvažnijeg sporta u Hrvata.

Na Uskrs i Uskršnji ponedjeljak sport je odmarao, a u utorak, 2. travnja Futsal Dinamo odigrao je možda i najbolju utakmicu sezone, svladao je Torcidu u ispunjenom Domu sportova II sa 6-0. Plavi su tako s ukupnih 6-1, 2-3, 6-0 izborili polufinale prvenstva u futsalu i izjednačili ovu splitsko-dinamovsku seriju na 2-2.

No, izjednačeni rezultat na semaforu je stajao svega sat vremena. U kasnijem terminu isti dan, KK Split je na Gripama opravdao ulogu favorita i s uvjerljivih 74-51 nadvisio KK Dinamo. Split je time učvrstio drugo mjesto na ljestvici, a KK Dinamo će doigravanje, čini se, dočekati kao peti.

Konačni obračun ove priče održao se sinoć na Poljudu na kojem je GNK Dinamo drugi put u četiri dana svladao Hajduk, ovaj put u polufinalu kupa te su Purgeri uzeli vjerojatno i drugi najvažniji poen u cijeloj seriji.

Prema tome, iako je ukupni rezultat 3-3, klubovi s imenom Dinamo uzeli su tri najvažnija poena - dvije nogometne pobjede i odlučujuću utakmicu četvrtfinala prvenstva u futsalu. Sve tri ključne utakmice dva Dinama završila su bez primljenih golova. Splitskim klubovima pripala je, pak, Pirova pobjeda u futsalu te pobjede u Ženskoj hrvatskoj nogometnoj ligi i košarkaškoj Premijer ligi koje neće utjecati na konačni izgled tablice.

Splitski klubovi protiv četiri Dinama:

28. ožujka: MNK Torcida - MNK Futsal Dinamo 3-2

29. ožujka: ŽNK Hajduk - ŽNK Dinamo Maksimir 2-1

30. ožujka: HNK Hajduk - GNK Dinamo 0-1

2. travnja: MNK Futsal Dinamo - MNK Torcida 6-0

2. travnja: KK Split - KK Dinamo 74-51

3. travnja: HNK Hajduk - GNK Dinamo 0-1

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

GNK DinamoDinamo ZagrebFutsal DinamoMNK Futsal DinamoKK Dinamo ZagrebŽNK Dinamo ZagrebHajdukTorcida

Ostale Vijesti