HNK Hajduk
HNK Hajduk

Hajdukovke svladale Dinamo u ženskom 'Derbiju'

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 29.03.24. | 18:08

Splitski klubovi vode s 2-0 protiv klubova s imenom Dinamo...

Od četvrtka 28. ožujka, do srijede 3. travnja, odnosno, u razmaku od sedam dana, splitski klubovi odigrat će čak šest utakmica protiv četiri kluba s imenom Dinamo, od čega pet u Splitu i jednu u Zagrebu. Sinoć je MNK Torcida u drugoj utakmici četvrtfinala HMNL-a svladala Futsal Dinamo na Gripama s 3-2. Golom u posljednjoj minuti produžetka, splitski klub izborio je majstoricu koja se igra idući utorak, 2. travnja u Domu sportova II s početkom u 19 sati, sat i pol prije nego što će se u velikoj dvorani Gripa sučeliti KK Split i KK Dinamo.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

No, osim te dvije utakmice između Torcide i Futsal Dinama, jedne između KK Dinama i Splita te, dakako, dva Derbija koja se u subotu (30. ožujka) i srijedu (3. travnja) igraju na Poljudu, danas je odigran još jedan derbi, ali žensko-nogometni između Hajduka i Dinama!

Hajdukovke su opravdale ulogu favorita, svladale Dinamo s 2-1 i tako Splitu donijele prednost od 2-0 u ovoj 'seriji od 6' protiv klubova s imenom Dinamo.

Prije ogleda muških kolega sutra na Poljudu, na pomoćnom terenu kraj splitskog stadiona karte su se posložile da žene odigraju svoj derbi u sklopu 12.kola Prve ŽHNL.

Tako su nogometašice Hajduka s 2:1 svladale Dinamo Maksimir, u tek petom međusobnom duelu ovih dvaju klubova u ženskoj nogometnoj ligi Hrvatske. 

Branka Bagarić i Andrea Grebenar bile su precizne za Hajduk u 39. odnosno 58. minuti za vodstvo od 2:0, da bi utješna pogodak za gošće iz Zagreba postigla Ana Grdiša.

Hajduk je tako zadržao drugo mjesto na ljestvici iza ŽNK Osijek, koji ima 33 boda, u odnosu na Hajdukovih 28. Splitski klub je i na trećem mjestu - ŽNK Split ima 23 boda. Dinamo Maksimir ipak nije tako blizu borbi za prvaka, nalazi se na četvrtom mjestu s 18 bodova.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

ŽNK Dinamo MaksimirŽNK Dinamo ZagrebŽNK Hajduk

Ostale Vijesti