Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Sopić uoči gostovanja kod svojeg kluba: „Znam da pola Rijeke živi za utakmica s Hajdukom, ja nisam taj i to me sada ne zanima“

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 29.09.23. | 12:26

Trener Rijeke najavio je sljedeći prvenstveni ispit.

Pred nogometašima Rijeke gostovanje je kod posljednje momčadi prvenstva. Igrače trenera Željka Sopića očekuje dvoboj protiv Rudeša, koji je u dosadašnjem tijeku prvenstva osvojio samo jedan bod.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) 

„Utakmica protiv Rudeša za mene je posebna budući da je to kvart u kojem sam odrastao. Tamo sam napravio i prve ozbiljnije trenerske korake, dvije i pol godine bio trener i mogu reći da prikazane igre Rudeša ne odgovaraju broju od samo jednog osvojenog boda“, uvodno je rekao Sopić, a potom pozvao na oprez i maksimalan pristup:

„Ne budemo li bili maksimalni i dali sve od sebe, imat ćemo velikih problema. Moramo dati sve od sebe i pokušati uzeti tri boda, samo se to piše. Ostalo ništa, niti koja je utakmica za sedam dana, niti što će biti. Samo nas to zanima“, rezolutan je trener Rijeke.

Rijeka na drugo gostovanje u nizu ide nakon pobjede u Koprivnici, koju je sjajnim pogotkom donio stoper Niko Galešić. Sopić je ponovno naglasio da nije zadovoljan igrom u tom dvoboju.

„Jednostavno nismo se držali dogovora. Prepustili smo se ho-ruk nogometu, pri čemu je Slaven imao puno prekida i kornera, a to je uvijek nezahvalno. Jedna lopta može zalutati i možete se naći u nečemu što nikako ne želite. Rekao sam dečkima da igrači koju uđu moraju dati dodatni poticaj i moraju nas učiniti boljima. U toj utakmici, osim Radeljića, svi ostali su bili ni na nebu ni na zemlji”.

Rijeka trenutno drži 2. mjesto na prvenstvenoj ljestvici s dva boda manje od vodećeg Hajduka, koji će u nedjelju igrati derbi protiv Dinama. Navijači su već unaprijed upisali bodove protiv Rudeša i nadaju se da bi u utakmici nakon toga, a u kojoj Rijeka dočekuje Hajduk, mogli odlučivati o preuzimanju prvog mjesta. No, Sopića Hajduk u ovom trenutku niti najmanje ne zanima.“

„To znam, svi nas gledaju kao favorite. Jednostavno samo upišeš tri boda i gotovo. Ne znam zašto uopće idemo u Zagreb. Znam da pola Rijeke živi za utakmicu s Hajdukom, ali ponavljam, ja nisam taj i mene to sada najmanje zanima. Tko se neće držati plana možda će opet izaći iz igre u 20. minuti. Te unaprijed odigrane utakmice i pobjede su najgore u životu“, zaključio je Sopić. (I.M.)



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaŽeljko SopićHNLHNK RijekaRijekaNK RudešRudeš

Ostale Vijesti