REUTERS/Stephanie Lecocq
REUTERS/Stephanie Lecocq

Snajperima iz Pariza nije fora kad se puca izbliza!

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 18.03.24. | 22:40

Mbappé i društvo jurišaju prema naslovu prvaka, a simpatizeri kluba mogu biti zadovoljni kakve su pogotke zabijali njihovi miljenici…

Nogometaši PSG-a s uvjerljivih su 6-2 pomeli Montpellier u gostima u 26. kolu Ligue 1 i tako napravili veliki korak prema 12. naslovu prvaka Francuske. Njihov prvi pratitelj, Brest, na domaćem je terenu odigrao 1-1 s Lilleom pa se tako prednost Parižana povećala na +12, a mnogi će reći da je to već sada – kraj priče.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

PSG će tako vrlo vjerojatno doći do svojeg trećeg uzastopnog naslova prvaka prvenstva Francuske, a naravno da najveće zasluge za to ima Kylian Mbappé. Kapetan Parižana je pred 19.202 gledatelja na Stade de la Mossonu upisao hat-trick, a njegov drugi pogodak na ogledu bio je posebno impresivan. Sjajno je potegao 25-godišnji napadač s 18 metara malko iskosa pa uz pomoć grede svladao domaćeg vratara.

Inače, Parižani su na tom ogledu postigli tri pogotka izvan 16-erca, a taj raritetan podatak natjerao je dežurne statističare da izvuku kako je PSG ove sezone zabio čak 14 pogodaka izvan 16-erca što ih čini uvjerljivo najpreciznijim dalekometnim pucačima od klubova iz Liga petice.

Njihov prvi pratitelj po tom pitanju je Manchester City koji je ove sezone zabio 10 pogodaka izvan 16-erca ove sezone, dok je na 9 zaustavio RB Leipzig.

Zanimljivo, simpatizeri Vukova iz Premier lige ove sezone nisu imali prilike uživati u nijednom dalekometnom pogotku svojih miljenika. Wolverhapton je jedini klub u Ligama petice koji izvan 16-erca ove sezone nije postigao nijedan pogodak...

Iako je Luis Enrique trener koji više preferira tiki-taku, izgleda kako svojim pulenima nije zabranio udarce izdaleka. I bolje da je tako! Snajperima iz Pariza očito nije fora kad se puca izbliza.

PSG tako ove godine hrabro korača prema obrani naslova prvaka Francuske, a i dalje su u igri za osvajanjem Lige prvaka (u četvrtfinalu ih čekaju ogledi s Barcelonom) te Francuskog nogometnog kupa.

Budući da Messija i Neymara više nema, u Parizu se sada sve vrti oko Mbappéa. A on, takav kakav je, u tome najviše uživa. No, očito je i momčad to dobro prihvatila budući da je PSG posljednji poraz upisao početkom studenog prošle godine grupnoj frazi Lige prvaka protiv Milana na San Siru (1-2), da bi nakon toga nanizali čak 16 pobjeda i sedam remija.

Dakle, Parižani zabijaju dosta (2.46 pogotka po utakmici), zabijaju lijepo, a da će doći do pozitivnog ishoda mnogi mogu pretpostaviti 'na slijepo'. Doduše, ima sve to svoju cijenu, ali kao da je Nasser Al-Khelaifi ikada to zanialo... (I.A.S.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Paris Saint-GermainPSGKylian MbappéNasser Al-KhelaifiLuis Enrique

Ostale Vijesti