Action Images/Paul Childs
Action Images/Paul Childs

Smjena trenera kod Halilovića, srpskog trenera mijenja engleska legenda

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 20.02.22. | 08:30

Niz loših rezultata izazvao je veliko nezadovoljstvo kod navijača

Unatoč prvoj pobjedi u 13 utakmica Reading i srpski trener Veljko Paunović odlučili su sporazumno prekinuti suradnju koja rezultatom nije bila najbolja. Slavio je Reading u subotu s 3:2 protiv Prestona, ali to je bila tek druga pobjeda u posljednjih 15 utakmica. 44-godišnjeg srpskog trenera na klupi će privremeno naslijediti engleska nogometna legenda Paul Ince, a njemu će ovo biti prvi samostalni trenerski posao od 2014. kada je napustio klupu Blackpoola.

 Paunović odlazi s mjesta trenera Readinga nakon 18 mjeseci u klubu, a imenovan je za trenera u kolovozu 2020. godine. Potvrda njegovog odlaska s klupe došla netom nakon pobjede kod Prestona.

„Došli smo do točke u kojoj je ova odluka bila najbolja za klub. Prilično sam svjestan stvari koje se događaju i negativnosti koja me okružuje. Nikad nisam mislio da je to pošteno, ali isto tako mislim da to momčadi u ovom trenutku nije potrebno. Potpuno sam nesebičan u ovoj odluci, želim da ekipa briljira i želim najbolje klubu. Zaista izuzetno poštujem priliku i vrijeme koje sam proveo u ovom klubu. Samo sam želio učiniti najbolje za klub i postigli smo dogovor gdje je ovo pravo vrijeme da donesemo ovu odluku za budućnost“, izjavio je Paunović nakon otkaza.

U srijedu su prekinuli niz od sedam poraza bodom u Peterboroughu, zadržavši praznu mrežu po prvi put od sredine listopada kad su slavili proti Barnsleyja. Prije ove utakmice primili su 28 golova u prethodnih devet utakmica. Teško su stradali od Fulhama sa 7:0, a tu je i porau u FA kupu od šestoligaša Kidderminster Harriersa.

Ove sezone Paunović se morao boriti s nizom problema na terenu i izvan njega, uključujući podugačak popis ozljeda, embargo na transfere, odbitak od šest bodova koji je nametnut u studenom zbog kršenja financijskih pravila EFL-a i neugodan izlazak iz trećeg kola FA kupa protiv ne -liga Kidderminster Harriers.

Prije njihovog domaćeg poraza od Coventryja 12. veljače, brojni navijači organizirali su prosvjed protiv vlasnika kluba u pokušaju da zasjene proslavu 150. godišnjice kluba.

Paunovićev odlazak je peta menadžerska promjena Readinga u manje od tri godine otkako je Jaap Stam smijenjen u ožujku 2018. godine. Spomenimo i da je za klub ovog ljeta potpisao Alen Halilović, ali i njega su od većeg bljeska spriječile ozljede ove sezone.


Tagovi

ReadingAlen Halilović

Ostale Vijesti