nph/NordPhoto/PIXSELL
nph/NordPhoto/PIXSELL

Službeno: Ivo Grbić ima novi klub (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 19.08.21. | 14:59

Dogovorena je jednogodišnja posudba.

Ono o čemu smo pisali i najavili jučer u popodnevnim satima, sad je dobilo službenu potvrdu. Ivo Grbić novi je vratar aktualnog francuskog prvaka Lillea u kojeg dolazi na jednogodišnju posudbu iz Atletico Madrida.

El Cholo Simeone dignuo je palac gore da se ova posudba realizira. Svjestan je Simeone da je Grbić suviše kvalitetan da bi sjedio na klupi, pogotovo jer i sam zna kako to može biti loše za vratara.

U Lilleu će Grbić biti prva opcija među vratnicama. Stiže kao zamjena za Mikea Maignana koji je otišao put Milana za 13 milijuna eura.

Hrvatski vratar je druga ovoljetna investicija kluba, a prije njega je novi član Lillea postao defenzivni veznjak Amadou Onana koji je stigao iz HSV-a za sedma milijuna eura. Što se tiče prodaja, njih je, po običaju, bilo poprilično puno. Soumare je otišao u Leicester za 20 milijuna eura, zatim spomenuti Maignan u Milan, Araujo u Atlantu za 10,9 milijuna eura, Soumaoro u Bolognu, Kouame u Troyoes…

Iako je okosnica momčadi ostala na okupu, Lille je u prve dvije utakmice u Ligue 1 skupio po jedan remi i poraz čime se trenutno na 18. mjestu prvenstvenog poretka.

Što se tiče nastavka prijelaznog roka, sljedeći izlazni transfer bi, barem prema najavama, trebao biti onaj Svena Botmana u West Ham, a u konkurenciji bi bio i Sanches da prije nekoliko dana nije doživio tešku ozljedu zbog koje će izbivati s travnjaka nekoliko mjeseci.

Za mjesto prvog vratara Grbić će se boriti s Jardimom koji je prošle sezone bio izvrstan na posudbi u Boavisti, a tu su i Orestis Karnezis i Adam Jakubech.



Tagovi

Ivo GrbićLilleAtletico Madridposudba

Ostale Vijesti