Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Službeno: Gorica prodala senegalskog napadača i ostvarila jedan od najvećih transfera u povijesti

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 30.05.21. | 20:07

Iza njega je jako dobra sezona u Turskoj.

Ono što se mjesecima nagoviještalo sada je službeno, senegalski napadač Cherif Ndiaye novi je napadač turskog kluba Goztepe.

"Dva odlična posla za Goricu dogodila su se danas. Potpisan je Ugovor sa novim trenerom Krunoslavom Rendulićem, a u kasnim poslijepodnevnim satima Gorica je završila još jedan transfer. Pape Ndiaye Cheriff i službeno postaje igrač turskog Göztepe AŞ, a klub je novim transferom odradio još jedan odličan posao u 2021. godini. Dobrodošao Kruno i sretno Cheriffu u novoj sredini!", napisao je predsjednik Gorice Nenad Črnko na svojem Facebook profilu.

Ndiaye se nakon godine dana u Gorici priključio turskom prvoligašu prošlog ljeta na jednogodišnju posudbu. I odigrao je jako dobru sezonu za desetoplasirani klub turske Super Lige. U 40 utakmica zabio je 12 pogodaka uz dvije asistencije, a to je bilo dovoljno da ga Goztepe otkupi od hrvatskog prvoligaša.

U nedavnom razgovoru za Germanijak.hr, Črnko je izjavio kako bi volio vidjeti Ndiayea na ljetnim pripremama, no da ga ne namjerava pustiti za manje od odštetne klauzule koja je iznosila oko 1.4 milijuna eura.

"Goztepe nas je kontaktirao i tražio cijenu koja je manja od otkupne klauzule koja je navedena u njegovom ugovoru i koju ne možemo mijenjati. Poručili smo im da pregovora nema i da ga, ako žele, mogu otkupiti isključivo za iznos koji je naveden u otkupnoj klauzuli, a koji iznosi milijun i 200 tisuća eura, s bonusima i milijun i 400 tisuća. Ista je stvar s Kristijanom Kahlinom, koji se nalazi na posudbi u Ludogorecu".

Još nije poznato kolika je točna cifra plaćena za Ndiayea, no pretpostavlja se da ona iznosi koliko i Ndiayeova odštetna klauzula, znači oko 1.4 milijuna eura. Samim time Ndiaye će postati jedan od najvećih transfera Gorice u povijesti.

Goričini rekorderi za sada su Iyayi Atiemwen i Martijan Čabraja koji su pojačali zagrebački Dinamo.

Ndiaye je za Goricu u pretprošloj sezoni (2019/20) odigrao 36 utakmica i pritom zabio 11 golova uz 4 asistencije. Radi se o polivalentnom napadaču koji osim u samoj špici može igrati i na ostalim napadačkim pozicijama.


Tagovi

HNK GoricaGoztepeCherif NdiayeNenad Črnko

Ostale Vijesti