Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Črnko za Germanijak: Krizmanića možemo prodati jedino po uvjetima pod kakvima je prodan Gvardiol

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 09.05.21. | 08:30

S predsjednikom Gorice porazgovarali smo o potencijalnim prodajama Kristijana Lovrića, Cherifa Ndiayea i Krešimira Krizmanića, ali i o mogućem dolasku Darka Nejašmića u Goricu.

Goricu više ne možemo nazivati hitom 1.HNL budući da Crveno-crni već tri sezone igraju sjajno u najvišem rangu hrvatskog nogometa. Aktualna sezona ostat će zlatnim slovima upisana u turopoljske povijesne nogometne knjige, ako se ne dogodi čudo i Gorica ispusti mjesto koje vodi u Europu.

Treće mjesto u prvenstvu i polufinale kupa dodatno su pojačali međunarodni interes za kvalitetnim igračima u redovima Goričana.

U stranim medijima svakodnevno se pojavljuju špekulacije o potencijalnim prelascima njihovih prvotimaca

Posljednju je objavio poznati talijanski novinar Alfredo Pedulla koji u tekstu na svojoj web stranici ističe da je talijanski prvoligaš Genoa, u kojem već igraju Milan Badelj i Marko Pjaca, zainteresiran za Goričinog ofenzivca Kristijana Lovrića.

“Prijelazni rok počinje 1. srpnja. Do tada su sve opcije otvorene. Za Lovrića imamo jako puno upita iz mnogih europskih zemalja. Sa svima razgovaramo i ne želimo favorizirati niti jednu opciju. Lovrić se oporavio od ozljede i bit će spreman za iduće kolo u Splitu protiv Hajduka. Tako da je do otvaranja prijelaznog roka sve moguće. Postoji mogućnost da Kristijan nastupi na Europskom prvenstvu što bi isto mogao biti kriterij koji će odrediti u kojem će klubu Lovrić zaigrati”, rekao nam je predsjednik Gorice Nenad Črnko te dodao kako nije isključeno da Lovrić i iduće sezone ostane u Gorici.

“Iako su do kraja ostala tri kola, i još nismo osigurali Europu, velike su šanse da ćemo ostati na trećoj poziciji i iduće sezone igrati pretkolo Konferencijske lige. Svakako postoji mogućnost da Lovrića prodamo nakon kvalifikacija pa i da ostane još jednu polusezonu, možda i cijelu sezonu. Više ćemo znati nakon što se otvori prijelazni rok”.

Također, u turskim medijima pojavila se informacija kako Goztepe želi otkupiti ugovor Cherifa Ndioayjea koji je u Tursku prešao na ljeto 2020. te je zabio 12 pogodaka u 37 utakmica za osmoplasirani klub Super Lige.

Goztepe nas je kontaktirao i tražio cijenu koja je manja od otkupne klauzule koja je navedena u njegovom ugovoru i koju ne možemo mijenjati. Poručili smo im da pregovora nema i da ga, ako žele, mogu otkupiti isključivo za iznos koji je naveden u otkupnoj klauzuli, a koji iznosi milijun i 200 tisuća eura, s bonusima i milijun i 400 tisuća. Ista je stvar s Kristijanom Kahlinom, koji se nalazi na posudbi u Ludogorecu”, rekao je Črnko i nastavio:

“Cherif se svojim igrama izborio da ga Goztepe otkupi, iako bih volio da ga ne otkupe jer smatram da vrijedi više novaca od iznosa koji stoji u njegovoj otkupnoj klauzuli. Volio bih kada bi se Ndiaye pojavio na početku priprema i pomogao nam u pretkolu Konferencijske lige".

Kada pričamo o predstojećem prijelaznom roku, jedan od najprivlačnijih eksponata Goričine škole nogometa je 20-goidšnji ljevonogi stoper Krešimir Krizmanić za kojeg su zainteresirani brojni inozemni klubovi.

“Kada je riječ o Krizmaniću, ovdje moramo gledati u interesu hrvatskog nogometa i hrvatske reprezentacije. Krizmanić trenutno nije na prodaju. Odnosno, možemo razgovarati o njegovoj prodaji, ali po uvjetima pod kakvim je prodan Joško Gvardiol. Da još jednu sezonu ostane u Gorici. Postoji opcija da ga pošaljemo na posudbu, ali pod uvjetom da nam taj klub plaća penale za svaku utakmicu u kojoj Krizmanić ne odigra najmanje 45 minuta. Jer nije nam u interesu zaraditi novac, a da Krizmanić ne igra. On je još mlad, igra na deficitarnoj poziciji u hrvatskom nogometu i ne smijemo se samo tako odricati takvih igrača, nego ih poticati da se, kao i Gvardiol, što više razviju u formativnim godinama".

Posljednjih tjedana špekuliralo se o prelasku Darka Nejašmića u redove Taurusa koje vodi Siniša Oreščanin, a koji je Nejašmića vodio u Hajduku II u 2.HNL, te ga je favorizirao i nakon što je preuzeo klupu seniora Bijelih. 

Nejašmić je posljednju utakmicu za Hajduk odigrao 13. ožujka, upravo protiv Gorice kada je ušao u igru posljednjih šest minuta. Trener Bijelih Tramezzani ne vidi ga u svojim planovima te se očekuje da će 22-godipšnji mladi reprezentativac napustiti Poljud ovog ljeta.

“Nejašmić je nama sigurno interesantan igrač, tu nema nikakvog skrivanja. Sigurno bismo s njim napravili iskorak i vjerujemo da bi se dobro uklopio u igru Gorice. No, znamo kakav je status igrača u Hajduku i nisam siguran koliko je u ovom trenutku realno da dođe kod nas. No, ako ne napravi inozemni transfer, bilo bi idealno da pronađemo zajednički jezik s igračem i Hajdukom te da na ljeto dođe u Goricu", rekao nam je za kraj Črnko.

 


Tagovi

HNK GoricaNenad ČrnkoKrešimir KrizmanićKristijan LovrićCherif Ndiaye

Ostale Vijesti