Anke Waelischmiller/Sven Simon/DPA
Anke Waelischmiller/Sven Simon/DPA

Službeno: Eintracht otkupio Kristijana Jakića (FOTO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 29.05.22. | 15:02

Potpisao je četverogodišnji ugovor

Nakon sjajne prve sezone u redovima njemačkog bundesligaša gdje je formalno bio na posudbi iz Dinama, iz redova Eintrachta na službenim stranicama potvrdili su kako je Kristijana Jakić otkupljen te je s novim osvajačem Europske lige potpisao četverogodišnji ugovor.

Jakić je ove sezone odigrao 38 od maksimalnih 44 utakmica za Eintracht. Svoj prvijenac za klub zabio je protiv Bayerna čime je postao 286. različiti strijelac u klupskoj povijesti.

Eintracht ove sezone u Bundesligi nije bio na željenoj razini, ali su zato bili i više nego dominantni u Europi. U finalu Europske lige svladali su Rangers nakon boljeg izvođena jedanaesteraca, a Jakić je u igru ušao nakon isteka regularnih 90 minuta umjesto kapetana Rodea.

Otkup Jakićevog ugovora bila je sama formalnost, a Dinamo bi na ime odštete trebao uprihoditi između četiri i pet milijuna eura. Preciznije, otkup nije bio opcionalan, već obvezan, stoga sve ovo i nije nikakvo iznenađenje.

Jakić je za Hrvatsku upisao tri nastupa, a prije prelaska u Eintracht iz Dinama igrao je za Lokomotivu, Istru 1961 i RNK Split. U karijeri je osvojio dva prvenstva Hrvatske, Hrvatski kup i Europsku ligu, a prema TM-u njegova tržišna vrijednost iznosi 7.5 milijuna eura.



Tagovi

Kristijan JakićEintracht FrankfurtDinamo ZagrebposudbaLjetni prijelazni roknogometni transferi

Ostale Vijesti