Reuters Staff/Acton Images
Reuters Staff/Acton Images

Službeno: Cagliarijeva klupa nije dugo bila prazna, Roga će voditi bivši trener Napolija i Intera

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 15.09.21. | 11:29

Posljednji angažman imao je na klupi Torina.

Walter Mazzari novi je trener Cagliarija, potvrdili su iz kluba na društvenim mrežama. 59-godišnji stručnjak je ranije u svojoj karijeri vodio Torino, Watford, Inter, Sampdoriju, Regginu i Livorno, a najveće uspjehe ostvario je na klupi Napolija čiji je glavni trener bio nešto manje od četiri godine.

Mazzari je poznat po sustavu 3-4-2-1 kojeg je najviše prakticirao u Napoliju gdje su posebno do izražaja došli igrači poput Hamšika, Lavezzija i Cavanija. Na klupi Napolija skupio je 182 utakmice, 89 pobjeda, 49 remija i 44 poraza uz gol razliku 296:208.

U sezoni 16/17. vodio je Watford, a to mu je ujedno bio i jedini angažman van granica rodne mu zemlje. Uspio je izboriti ostanak u ligi, njegova je momčad sezonu okončala na 17. mjestu, ali je na kraju smijenjen. Nakon polugodišnje stanke je u siječnju 2018. godine preuzeo Torino, a na klupi kluba kojeg danas vodi Ivan Jurić zadržao se do veljače prošle godine. Otada je bio bez angažmana, a u Cagliari dolazi 'spasiti što se spasiti da' budući da je njegova nova momčad u prva tri kola skupila tek jedan bod.

Uz Nandeza, Cragna, Pedra, Baldea i Marina, jedan od najistaknutijih igrača Cagliarija je povremeni hrvatski reprezentativac Marko Rog koji je zbog ozljede ligamenta koljena van pogona minimalno do veljače. 26-godišnji veznjak rodom iz Varaždina je u Cagliari stigao prije dvije godine, prvo na posudbu, a onda je i njegov ugovor otkupljen u ljeto 2020. godine. Cagliari je za njega izdvojio 16.3 milijuna eura čime je Rog drugi najveći ulazni transfer u klupskoj povijesti.

Cagliari je prošlu sezonu okončao na 16. mjestu Serie A sa svega četiri boda više od 18. Beneventa koji je od ove sezone član Serie B.



Tagovi

CagliariWalter MazzarriMarko Rog

Ostale Vijesti