Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

Službeno: Bivši igrač Dinama i Atletico Madrida odlazi na posudbu u Dynamo Češke Budejovice

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 08.01.21. | 18:08

Igrao je za U-17, U-18 i U-19 reprezentaciju Hrvatske.

Marko Alvir napustio je Viktoriju Plzen i do kraja sezone će kao posuđeni igrač češkog velikana braniti boje SK Dynama Češke Budejovice.

Alvir je kao 16-godišnjak prešao iz omladinskog pogona Zagreba u onaj Dinama, a dvije i pol godine kasnije kao slobodan igrač prelazi u redove Atletico Madrida gdje je igrao za C momčad.

Nakon španjolske avanture odlazi u Domžale gdje je bio jedan od ponajboljih veznjaka lige, nakon čega ga za 450 tisuća eura u siječnju 2017. kupuje praška Slavija. Nakon toga odradio je dvije posdube (Domžale, Pribram), nakon čega ga je kao slobodnog igrača angažuirala Viktoria Plzen u siječnju 2020. godine.

Ove sezone je za trenutno desetoplasiranu momčad češke Fortuna lige skupio 10 nastupa (bez učinka), a do kraja ove sezone igrat će za klub koji je najpoznatiji po tome što je tamo započeo, a i završio karijeru jedan od najvećih čeških nogometaša svih vremena, Karel Poborsky.

Alvir je igrao za U-17, U-18 i U-19 reprezentaciju Hrvatske, a ugovorno je vezan za Viktoriju do ljeta 2023. godine. Njegova trenutna tržišna vrijednost prema Transfermarktu iznosi 500 tisuća eura.



Tagovi

Marko AlvirSK Dynamo Češke BudejoviceSK Dynamo Ceske Budejovicečeška Fortuna ligaČeškatransferiposudba

Ostale Vijesti