Marko Lukunić/Pixasell
Marko Lukunić/Pixasell

'Slučaj Brekalo' veliki je Dinamov gaf. Nezadovoljstvo unutar kluba je sve veće

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 30.01.24. | 09:40

Na stranu Brekalova odluka da ode u Hajduk, na stranu i bi li Dinamu igrački bio neophodan. Dinamo se u ovoj priči strašno izblamirao, klub užurbano ruši vlastiti imidž

Od svega je ispala trakavica i prepucavanje Dinama s Brekalom i njegovi agentom Andyjem Barom. Brekalo je bio korak do dolaska u Maksimir, transfer je u zadnji tren propao i otišao je u Hajduk. Dinamo nije potpisao papire, koji su stigli iz Fiorentine, a ponedjeljak je donio nastavak priče i novo 'peglanje štete' iz Dinama. Naime, iz kluba su poručili da su odustali od transfera, jer je Brekalo "odbio biti najplaćeniji Dinamov igrač te je od trenera tražio jamstva oko uloge na terenu". No, tada su u javnost odaslani dokumenti, koji otkrivaju kako je sve između klubova bilo dogovoreno, Fiorentina je pristala na posudbu, kao i Brekalo. A Dinamo je taj koji nije potpisao papire.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

I štogod bilo posrijedi, štogod bi razlog da Brekalo danas nije u Dinamu, kriv je isključivo - Dinamo! I taj slučaj pokazuje kakva konfuzija vlada danas u Maksimiru i koliko je Dinamo organizacijski slab. Jasno je to i iz tog nemuštog priopćenja, koje je potpisano s 'GNK Dinamo', umjesto da je u javnost, pred kamere i mikrofone izišao osobno netko od članova Uprave. Najbolje, Vlatka Peras, predsjednica Uprave. No, ništa, puno toga imali bi iz Dinama za objasniti svojim navijačima i javnosti, ali skrivaju se, bježe od pitanja i 'trče' iz gafa u gaf. Sad su i na 'slučaju Brekalo' ispali smiješni, odnosno, tragični.

Što znači da je igrač tražio jamstva od trenera oko svoje uloge na terenu? Pa, tko danas može tražiti jamstvo da će igrati 90 minuta svaku utakmicu? Nitko. Ono što je Brekalo dobio u razgovorima sa Sergejem Jakirovićem bio je 'pole position', dakle, kreće u prvih 11, ali na njemu je da se svojim igrama i održi u prvoj momčadi. U brojnim neformalnim razgovorima dobili smo dojam da je samo Jakirović zagrijan za Brekalov dolazak, da su Uprava i klupski čelnici, zapravo, držali fige u džepu. I onda im se dogodi da Brekalo ode u Hajduk, nakon što su ga imali na pladnju.

Mogu se pradvdati koliko žele, ali činjenica jest da su oni odustali u trenutku kad je već sve bilo dogovoreno. Kad je Brekalo već trebao krenuti za Zagreb! Odigrali su amaterski, ali, nije im prvi put. Dinamo kao klub užurbano ruši vlastiti imidž, Uprava ne želi sportskog direktora, a sama se gubi u mnogim pitanjima pa tako i onima oko prijelaznog roka. I, svi šute, kriju su iza kluba, iako bi se točno trebalo znati što je čija odgovornost. Tih je gafova i kikseva sve više, Dinamo se neviđeno blamira i nije čudno da klupski čelnici imaju sve manju podršlku i u vlastitim redovima.

Neki članovi IO-a tražili su izvanrednu sjednicu, ona će se održati u redovnom terminu (prvi ponedjeljak u mjesecu) 5. veljače i tamo bi moglo biti burno. Sve je više onih koji nisu više toliko uvjereni u ideju da Mirko Barišić ostane na čelu kluba, sve više je protivnika i Vlatke Peras, pod čijom komandom se događaju ovakve stvari. Možemo, dakle, pričati je li Brekalo igrački trebao Dinamu ili ne, možemo pričati i tome je li tražio previše za četiri mjeseca posudbe i je li kao dinamovac trebao iz inata otići u Hajduk. Međutim, sve to ne može amnestirati Upravu i klub, koji su od posla odustali kad je već sve bilo dogovoreno! Što pokazuje sav očaj trenutnog stanja u Dinamu, nezadovoljstvo iznutra sve je veće i uskoro bi moglo planuti, neke se koalicije već slažu. 'Slučaj Brekalo' mnogi više kao kap koja je prelila čašu!



Tagovi

GNK DinamoVlatka PerasDanijel TomačićDarko PodnarJosip Brekalo

Ostale Vijesti