ALBERT GEA/Action Images
ALBERT GEA/Action Images

Slavni klub na meti bogatog malezijskog sultana

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 02.03.21. | 17:34

Njegovi razlozi su čisto sportske prirode.

Peter Lim, singapurski milijarder koji je vlasnik slavnog kluba s Mestalle, Valencie, nakon sedam godina planira prodati slavnog španjolskog prvoligaša.

Njegovu vladavinu u klubu obilježili su regulativni problemi, a zbog mogućih sankcija FIFA-e i UEFA-e, klub se nalazi u silaznoj putanji - kako u pravnom smislu, tako i natjecateljskom te je ove sezone neprepoznatljivo loš u La Ligi.

Početkom sezone, nekolicina prvotimaca je napustila klub te je klub srozan na uistinu niske grane nakon višegodišnjeg slabog vodstva i netransparentnog poslovanja.

U tom svjetlu, prijestolonasljednik Johora, jedne od 13 malezijskih država, sultan Tunku Ismail Ibrahim, namjerio se na kupovinu Valencie od svog poznanika Lima po cijeni od 488 milijuna eura. Sultan nije novo ime u nogometnom svijetu te razlozi njegove kupovine nisu financijske prirode.

"Moj motiv nije novac, već stvaranje povijesti i slave. Nisam nov u nogometu, osnovao sam klub JDTFC i od kandidata za ispadanje od njega sam napravio prvaka u svojoj zemlji, u osam godina osvojio sam 16 trofeja. Ovaj je klub jedan od najvećih u Južnoj Aziji i jedan od najvećih u cijeloj Aziji," rekao je, a potom dodao:

"Želim proširiti carstvo, raširiti krila i krenuti u nove izazove. Nisam osoba koja će promijeniti tradiciju ili klupski grb. Ja sam za slavu, za uspjeh, za povijest. Ovom klubu treba neko tko zna nogomet, tko je gladan uspjeha, netko tko razumije koliko je Valencia sjajna. Prvi korak bio bi vratiti nogometne ljude u Valenciju", rekao je španjolskim medijima.



Tagovi

Valencia

Ostale Vijesti