Pixsell
Pixsell

Slavni austrijski bundesligaš dvoumi se između veznjaka Hajduka i Lokomotive

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 02.08.23. | 11:30

Prijeko im je potrebna 'šestica'.

Prema pisanju austrijskih medija Rapid iz Beča u svoje redove želi dovesti defenzivne veznjake, a kao prvi 'pick' Rapidlera spominje se ime Lukasa Grgića, veznjaka Hajduka koji je na Poljud stigao početkom 2022. iz austrijskog LASK-a. Grgić je cijelu svoju pred-hajdučku karijeru proveo u Austriji i poznato je lice među bundesligašima. Grgić ima ugovor s Hajdukom do 2026., ali nije u prvim planovima Ivana Leke te se u Rapidu nadaju da bi Hajdukovu 'šesticu' mogli dovesti za simboličnu cifru, recimo jednaku onoj koju je Hajduk platio LASK-u prije godinu i pol, odnosno oko 100 tisuća eura. No, s obzirom na Grgićev status u momčadi Ivana Leke, Rapid bi ga mogao dovesti i besplatno...

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Dolaskom u Hajduk Grgić je postao standardni član udarne momčadi Bijelih, no dolaskom Ivana Leke pao je u drugi plan. Recimo, u posljednjih sedam Hajdukovih utakmica prošle sezone upisao je svega 12 minuta, a ove sezone nije zabilježio niti jedan nastup. Ukupno je za Hajduk zabio dva pogotka uz pet asistencija.

Rapid ima i rezervne solucije u slučaju da im transfer Grgića ne prođe, a jedna od njih je veznjak Lokomotive Vladan Bubanja. No, postoje dva problema kada je riječ o povremenom crnogorskom reprezentativcu. Prije svega, Lokomotiva ga ne želi pustiti besplatno. Nada se odšteti od oko milijun eura i postotku od buduće prodaje. A drugo, Bubanja bi u Rapidu zauzeo mjesto igrača iz kvote izvan Europske unije, a Rapidleri do kraja prijelaznog roka ne misle stati s pojačanjima, navode Austrijanci. Šanse za prelazak Bubanje u Rapid povećale bi se kada bi Beč napustio srpski internacionalac, također u kvoti igrača izvan EU, koji je na izlaznim vratima iz kluba.

Sve u svemu, Bečani su se za rješenje problema u veznom redu na poziciji 'šestice' usmjerili prema HNL-u. Koga će od dvojca Grgić-Bubanja dovesti, i hoće li uopće nekoga od njih angažirati, saznat ćemo do kraja prijelaznog roka. (nr)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Vladan BubanjaLukas GrgićRapid Beč

Ostale Vijesti