Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Skauti PSG-a prate ponajboljeg igrača Rijeke?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 04.03.24. | 15:50

Prema procjeni Transfermarkta vrijedi 3.5 milijuna eura...

Većina domaćih nogometnih analitičara složit će se s tvrdnjom kako Rijeka igra najofenzivniji, a diskutabilno i najljepši nogomet u HNL-u. Riječani su ove sezone zabili 49 golova, što je 14 više od Hajduka i 10 više od Dinama. Jedan od najzaslužnijih za taj napadački (i bodovni) uspjeh Rijeke je 22-godišnji ofenzivni veznjak Toni Fruk koji je u zabio dva pogotka i upisao čak 12 asistencija, od čega 11 u HNL-u.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Ovaj mladi Našičanin na Rujevicu je stigao prošlog ljeta kao slobodni igrač iz Fiorentine u koju je prešao još 2019. godine iz belgijskog Mouscrona. Fiorentina ga je potom slala na posudbe u dubravu i Goricu, a raskidom ugovora prošlog ljeta potpisao je četverogodišnji ugovor s Rijekom.

Da bi Fruk mogao ubrzo napustiti HNL potvrđuju njegove igre, ali i interes kojeg je za njega iskazao ni manje ni više nego PSG! Prema pisanju francuskih medija, skauti pariškog velikana u već nekoliko su navrata pohodili Rujevicu i pratili donedavnog U21 reprezentativca.

Hoće li Fruk zaista završiti u PSG-u već idućeg ljeta, veliko je pitanje. No, ovaj interes Parižana sigurno će natjerati i druge klubove da pošalju skaute na Rujevicu i uvjere se u talent Tonija Fruka. Njegova tržišna vrijednost je 3.5 milijuna eura, no, ako Rijeka osvoji naslov, a Fruk do kraja sezone namjesti još nekoliko golova, mogao bi postati i najveći izlazni transfer u povijesti Rijeke ili se barem približiti Andreju Kramariću koji je 2015. prešao u Leicester za devet milijuna eura. (I.M.)



Tagovi

HNK RijekaRijekaToni FrukPSGHrvatska nogometna ligaHNL

Ostale Vijesti