Sjećate se Dinamovog El Loca? Najbizarnije pojačanje u povijesti Modrih ima novi klub u 36. godini

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 09.07.17. | 22:10

Kakav je ovo as bio...

Tko se sjeća Pabla Migliorea?

Argentinski golman stigao je prije nešto više od četiri godine u Maksimir kao veliko karakterno pojačanje na poziciji između vratnica. Od početka se znalo da je osebujan tip, koji ne preže pokazati da s njim „nema zajebancije“. Dovoljno se prisjetiti samo njegovog debija u modrom dresu, kada je u Superkupu „luđačkim“ metodama i suočavanjem pomogao da mlada Hajdukova momčad padne na raspucavanju, kada je Migliore obranio presudni jedanaesterac Ivanu Tomičiću, tadašnjem igraču Hajduka.

No, njegova karijera u Dinamu potrajala je tek nepunih mjesec dana. Migliore je iz Maksimira odjurio nakon što je odigrao svega tri utakmice; dvije u prvenstvu i jednu, onu posljednju u pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka protiv Fole Esch. Svoj naprasiti odlazak pravdao je sukobom s tadašnjim trenerom Jurčićem i problemu života u Zagrebu bez obitelji, ali po njegovom raskidu ugovora počele su pristizati svakojake informacije o njegovom osebujnom životu u Argentini. Naime, Migliore je, kako se kasnije ispostavilo, pred dolazak u Dinamo proveo i nekoliko mjeseci u zatvoru u Argentini, i to zbog navodnog sudjelovanja u ubojstvu koje je pomagao prikriti. U tom je trenutku istraga još uvijek bila u tijeku, a špekulacije su sugerirale da je „El Loco“, kako su ga prozvali navijači Dinama, u Zagreb došao kako bi pobjegao od sudskog progona kod kuće. Te priče je dodatno potpirila i činjenica da su tih mjesec dana u Zagrebu bili jedini koje je Migliore proveo van Južne Amerike u sklopu profesionalne karijere.

Nakon Dinama se vratio u Argentinu, u Argentinos Junior, nakon kojeg je još nosio dresove urugvajskog Penarola te argentinskih niželigaša Alirante Browna i Atletica Parane. Upravo je danas Migliore, sa 35 godina na leđima, potpisao svoj novi ugovor, za još jednog niželigaša zvanog Atletico Barracas Central. Lijepa je to prigoda da se prisjetimo jedne od bizarnijih igračkih epizoda u povijesti Dinama, a mi se nadamo da je Migliore ostao na mirnoj strani zakona po povratku iz Zagreba.

(Foto: Pixsell)


Tagovi

Dinamo ZagrebtransferiPablo Migliore

Ostale Vijesti