Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Sjajnim igrama u Sloveniji do transfera u prvaka Rumunjske: Bivši U21 reprezentativac potpisao za Cluj

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 08.06.22. | 16:02

U HNL-u je skupio 118 nastupa, šest pogodaka i 18 asistencija, a iz Lijepe naše je otišao 2016. godine kad ga je Lokomotiva za 500 tisuća eura prodala Ashdodu.

Rumunjski prvak Cluj stvara pravu hrvatsku koloniju. Nakon što su dogovorili dolazak Karla Muhara, u istom danu novi/stari rumunjski prvak angažirao je 30-godišnjeg lijevog beka Karla Bručića.

Danas 30-godišnji branič je svoje prve nogometne korake napravio u dresu Dinama gdje je proveo 10 godina, da bi onda 2014. godine prešao u Lokomotivu, s tim da je od 2012. bio u klubu kao posuđeni igrač Plavih. Na Kajzerici je proveo još dvije sezone (ukupno njih četiri) nakon čega za 500 tisuća eura prelazi u izraelski Ashdod. Igrao je potom za Sagan Tosu (u Japanu je dijelio svlačionicu s Fernandom Torresom), Suduvu, Dinamo Minsk i Apollon Smyrnis, da bi onda prošlu godinu proveo u Koperu.

Dobre igre u susjedstvu naplatio je transferom u Cluj, s tim da je važno naglasiti da u Rumunjsku prelazi kao slobodan igrač budući da je po dolasku u Sloveniju potpisao jednogodišnji ugovor.

Bručić je prošao kroz sve mlađe uzraste hrvatske nogometne reprezentacije, kombinirano je skupio 37 nastupa i jedan pogodak, a njegova trenutna tržišna vrijednost iznosi 300 tisuća eura. Cluj bi njegov dolazak trebao službeno potvrditi u narednim danima.



Tagovi

Karlo BručićClujKopernogometni transferitransferiLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2022.

Ostale Vijesti