CARL RECINE/Action Images
CARL RECINE/Action Images

Šišmiši potopili Žutu podmornicu, Guedes odlučio utakmicu u sudačkoj nadoknadi

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 05.03.21. | 22:45

Gosti su vodili sve do 86. minute, ali…

 Prvu utakmicu 26.kola španjolske La Lige na Mestalli su odigrali domaćin Valencija i Villarreal. Utakmica je završila rezultatom 2:1, a junak pobjede domaćeg sastava bio je Portugalac Guedes koji je bio precizan u drugoj minuti sudačke nadoknade za velika tri boda Šišmiša.

Tokom svih 90 minuta domaćin je bio taj koji je konstantno napadao te bismo – da ne znamo kako stvari stoje na prvenstvenoj ljestvici – rekli kako je domaćin taj koji se bori za neko od mjesta koje vodi u Europu, a ne gost.

Nizale su se prilike domaćina, ali u jeku istih gosti su ti koji su prvi došli do vodstva.

Lijevi bek Šišmiša Jose Gaya igrao je rukom u 16-ercu svoje momčadi, čekala se potvrda iz VAR sobe, a kad je ista došla, Moreno je zadržao koncentraciju i rutinski doveo svoju momčad u vodsto.

Gosti su se nakon tog pogotka potpuno koncentrirali na obranu, prijetili su opasnije zaprijetili tek u nekoliko navrata, ali Cillessen je bio jako raspoložen te je upravo on jedan od najzaslužnijih zašto je domaći sastav ostao 'u igri' sve do kraja utakmice.

I onda, kad su svi vjerovali da će gosti u konačnici usprkos neuvjerljivoj izvedbi osvojiti sva tri boda, uslijedio je pravi mali šok.

Prvo je Soler u 86. minuti bio precizan s bijele točke nakon što je loše reagirao iskusni Albiol, da bi onda u drugoj minuti sudačke nadoknade na asistenciju Olive izvrsno reagirao Guedes koji je izmaknuo pažnji gostujuće obrane te u konačnici zabio pogodak za velika tri boda Šišmiša koji ove sezone igraju sezonu za zaborav.

S ovom pobjedom Valencija se popela do 11. mjesta španjolskog prvenstva, dok je Villarreal ostao na sedmom mjestu.

U sljedećem kolu Valencija ide u goste Levanteu, dok Villarreal, nakon Mestalle, ide na poznatu Ipuruau gdje ih očekuje susret protiv Eibara.


Tagovi

Goncalo GuedesValenciaVillarrealLa LigaPrimera

Ostale Vijesti