REUTERS/Jennifer Lorenzini
REUTERS/Jennifer Lorenzini

Sin slavnog trenera eksplodirao pod Tudorom i trenutno je najučinkovitiji napadač Europe!

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 13.11.21. | 13:29

Ima uvjerljivo najveći postotak pogodaka iz igre.

Dolaskom Igora Tudora na klupu Verone, 25-godišnji napadač i sin legendarnog trenera Diega Simeonea, Giovanni Simeone, je jednostavno eksplodirao. Od tada je u talijanskoj Serie A u devet utakmica zabio isto toliko golova i upisao tri asistencije. Dosadašnji rekord u jednoj sezoni datira iz vremena dok je još bio igrač Fiorentine (2017/18) kada je zabio 14 pogodaka, a ove će sezone, po svemu sudeći, prestići taj podvig.

Osim što od Tudorovog dolaska na klupu Verone zabija kao na traci, koja je od tada svladala Romu, Speziju, Lazio i Juventus, a remizirala s Napolijem, Udineseom, Genovom i Salernitanom, a jedini poraz upisala je kod Milana (2:3) iako je imala prednost od 2:0, Simeone je ujedno ujedno najučinkovitiji napadač Europe jer je svojih devet ligaških pogodaka zabio iz tek 15 udaraca što znači da je realizirao 60 posto svojih udaraca na suparnički gol.

Jedini igrač u Europi koji ima bolji postotak (66.7 posto) je napadač Seville Wissam Ben Yedder koji je zabio šest ligaških pogodaka iz devet udaraca. No, Ben Yedder je tri od svojih šest pogodaka zabio iz kaznenih udaraca, a Simeone je sve svoje zgoditke postigao iz igre, tako da je Ben Yedderov učinak iz igre gotovo duplo lošiji od Simeoneovog (33.3 posto).

Koliko je Simeone efikasan potvrđuje drugi najučinkovitiji napadač Europe, Serge Gnabry koji je zabio šest iz 16 udaraca te ima učinak od 37.5 poso, čak 22.5 posto manje od Simeonea.

Kada je riječ o ponajboljim strijelcima Europe, onima koji su zabili barem 10 pogodaka ove sezone, Robert Lewandorski ima učinak od 36.11 posto (13/36, od čega dva pogotka iz penala), Mohammed Salah 31.25 posto (10/32, od čega jedan pogodak iz penala), Karim Benzema 27.8 posto (10/36, od čega jedan iz penala).

Cristiano Ronaldo je recimo zabio četiri ligaška gola iz 28 udaraca, što iznosi učinak od 14 posto, a Leo Messi? On još uvijek čeka gol za novi klub u prvenstvu Francuske...

Cijelu tablicu možete pronaći OVDJE.


Tagovi

Hellas VeronaVeronaItalijaIgor TudorGiovanni Simeone

Ostale Vijesti