Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Šimunićevi klinci deklasirali Gibraltar, hat-trick napadača Rijeke

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 10.11.21. | 14:13

Zbog ozljede je nakon pola sata igru napustio veznjak Dinama, a svoj debi u 'kockastom' dresu imao je i napadač Bayer Leverkusena Noah Pesch.

Hrvatska U-19 nogometna reprezentacija na najbolji mogući način otvorila je Kvalifikacije za Europsko prvenstvo. Na stadionu Karlovca pao je Gibraltar, konačan rezultat bio je 7:0, a prvo ime utakmice bio je napadač Rijeke Marija Frigan koji je bio strijelac tri pogotka.

Iako se od prvog do posljednjeg zvižduka znalo kakvu ćemo utakmicu danas gledati, konačnih 7:0 na kraju je je nešto s čime najzadovoljniji mogu biti gosti. Naime, u posljednjih pet utakmica U-19 reprezentacija Gibraltara ima (uključujući i ovaj poraz od Hrvatske) pet poraza uz gol razliku 1:58. Austrija im je zabila 14 pogodaka, Irska 13, Švicarska 16 pa tako ovaj poraz od Hrvatske je nešto sasvim prihvatljivo.

Hrvatska je povela već u četvrtoj minuti, a na poluvrijeme se otišlo s rezultatom 4:0. Bila je ovo utakmica 'viktorije' u kojoj se igralo samo pred jednim golom, a na prste jedne ruke može se nabrojati koliko je puta loptu taknuo vratar Vatrenih Kolić.

Spomenimo kako je igru nakon pola sata napustio veznjak Dinama Tomislav Duvnjak, ali prema prvim procjenama radi se o lakšoj ozljedi. Od 'veselijih' vijesti, valja istaknuti kako je Noah Pesch upisao svoj debitantski nastup u 'kockastom' dresu.

Izabranici Josipa Šimunića u nastavku ovog ciklusa igraju još protiv Armenije u subotu i u utorak protiv Škotske.

Screenshot SofaScoreScreenshot SofaScore




Tagovi

Matija Friganhrvatska U19 nogometna reprezentacijaJoe ŠimunićJosip ŠimunićGibraltarnogometna reprezentacija Gibraltara

Ostale Vijesti