Action Images
Action Images

Si Senor: Bobby Firmino zabio za pobjedu protiv Tottenhama u 90. minuti i odveo Liverpool na prvo mjesto Premier lige

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 16.12.20. | 20:51

Fantastičan nogomet na Otoku!

U sklopu 13. kola Leicester City ugostio je na King Power stadionu Everton u jednoj od najatraktivnijih utakmica dana u Premiershipu. ''Karamele'' su priredila malo iznenađenje i odnijele pobjedu 2:0.

Brendanu Rodgersu i dalje nedostaju važni igrači Soyuncu, Castagne, Pereira i Evans, dok Carlo Ancelotti ima provlem jer od važnijih nije mogao računati na Jamesa Rodrigueza i Lucasa Dignea.

No u 21. minuti to se nije činilo kao pretjeran problem. Brazilac Richarlison primio je loptu na lijevoj strani napada iskosa. Ispred njega je bio James Justin, no on prolazi kraj njega, namjestio se na udarac i opalio s nekih 3 metra. Udrac je bio nizak, oštar i relativno precizan, no Schmeichelu je ipak prošla ''kroz ruke'' s obzirom da je bio dobro postavljen. 0:1 nakon prvog ozbiljnijeg udarca gostiju.

U 23. je već moglo doći do izjednačenja, no Vardy nije dobro pucao glavom, iako je bio u jako dobro poziciji. Olsen mu je ulovio loptu objema rukama.

Dvije situacije u prvom poluvremenu je imao Calvert-Lewin za povećanje vodstva, ali nije uspio zabiti.

U nastavku smo vidjeli, bar u prvoj polovici drugog poluvremena, prilično dosadnu utakmicu. Onakvu kakvu je Ancelotti želi i voli kad je njegova momčad u vodstvu.

I onda u 72. novi šok za domaćina. Korner je izveden jako dobro s lijeve strane od strane Evertona. Skočio je Michael Keane, dobro pucao, a Schmeichel dobro obranio. Na odbijanac naletio Calvert-Lewin i pucao iz neposredne blizine, a Schmeichel je i to obranio, skrenuvši udarac u gredu. No na trećem odbijancu je bio Mason Holgate i tu nije bilo spasa. 0:2 na manje od 20 minuta do kraja utakmice.

U 83. minuti skoro jedanaesterac za domaćina. Džoker s klupe Perez ušao je u kazneni prostor a Španjolca je srušio Andre Gomes. Sudac Mason je išao provjeriti putem VAR-a još jednom ovu situaciju, no ustanovio je kako je Portugalac igrao prvo na loptu.

U 89. minuti opet Perez, ovaj put trese mrežu. No i ovaj pogodak mu je poništen, s obzirom da je bio u zaleđu nakon što mu je loptu poslije kornera proslijedio Jamie Vardy.

Ovom pobjedom Everton je došao na peto mjesto i samo bod iza svog današnjeg protivnika. Ancelotti je ostvario drugu veliku pobjedu u nizu nakon što je prije četiri dana ''pao'' Chelsea.

U onoj drugoj, i po mnogima najzanimljivijoj utakmici dana, Liverpool je na domaćem terenu svladao Tottenham rezultatom 2:1. Junak dana bio je Bobby Firmino koji je postigao pogodak vrijedan tri boda u 90. minuti utakmice.

Bila je to jedna izvrsna utakmica, a prvo poluvrijeme prštalo je brojnim prilikama, lijepom i atraktivnom nogometu te golovima.

Domaćin je stigao u vodstvo preko Salaha čiji je udarac poprimio jako čudnu putanju nakon bloka gostujućih igrača te je završio iza leđa kapetana domaćina Llorisa. Pogodak Egipćanina vidjeli smo u 26. minuti, ali su gosti uspjeli izjednačiti već sedam minuta kasnije.

Režiser je malo zaspao, Son projurio kako on to najbolje zna i poentirao za izjednačenje. Najbolji azijski igrač igra u životnoj formi, a dolaskom Josea Mourinha na klupu Pijetlova njegove su igre postale za jednu razinu bolje.

U nastavku utakmice - rapsodija nogometa!

Nizale su se prilike, domaćin je bio nešto bolji te su u konačnici ipak malo više zaslužili tu pobjedu.

Toliko osporavani Bobby Firmino bio je najviši u skoku nakon kornera kojeg je u 90. minuti izveo Robertson, a odmah po zabijenom pogotku Anieldom se zaorila pjesma 'Si Senor' koju navijači Liverpoola pjevaju u čast svojeg najdražeg Brazilca.

S ovom pobjedom Liverpool je na prvom mjestu Premier lige prestigao Tottenham koji je sada na drugom mjestu s tri boda zaostatka za svojim današnjim protivnikom.



Tagovi

EvertonLeicesterCarlo AncelottiLiverpoolTottenhamPremier ligaBobby Firmino

Ostale Vijesti