Serie A dosadna? Pogledajte slobodnjake za prste polizati Pjanića i Hernanesa ili šest komada u Napulju! (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 24.09.14. | 22:52

I nakon četvrtog kola Serie A nastavlja se mrtva utrka glavnih, a za mnoge i jedinih konkurenata za Scudetto, Juventusa i Rome...

Činilo se da će se Juventus odvojiti na +2, jer Roma je u Parmi sve do 88. minute imala tek 1:1, ali onda je fantastično iz slobodnog udarca pogodio Miralem Pjanić, ostavivši Vučicu rame uz rame s aktualnim prvakom.

Načeta ozljedama, Roma je na stadionu Ennio Tardini igrala svoju tipičnu utakmicu. Umrtvili su nogometaši Rudija Garcije svoje protivnike, a iz prvog udarca u okvir vrata stigli do vodstva. U 27. minuti na dodavanje Tottija zabio je Ljajić.

Ipak, manjak ambicija gostiju da riješe utakmicu u 56. minuti koristi bivši Juventusov igrača Paolo De Ceglie koji pogađa za 1:1. Probao je potom Garcia razdrmati svoju momčadi uvođenjem svježe krvi, Maicona, Florenzija i u završnici Destra. Pomaka nije bilo, jer Parma jednostavno Romi nije dopuštala neke veće prigode. A onda su Rimljani dobili slobodnjak na 20-ak metara. Francesco Totti je koju minutu ranije izašao, pa je bilo logično da dužnost izvođača preuzme Miralem Pjanić. Reprezentativac BiH fenomenalno je opalio i od grede pogodio za veliko slavlje Romanista.


Juventus je pak lakoćom s 3:0 na svom terenu riješio Cesenu .Prva dva pogotka postigao je Arturo Vidal, a konačni rezultat pet minuta prije kraja postavio je Lichtsteiner. Uspješan je bio i Inter koji protiv Atalante nije iskoristio 11-erac (Palacio), ali su mu pobjedu 2:0 donijele dvije golčine, Osvalda krajem prvog dijela, te Hernanesa iz slobodnog udarca u finišu susreta.  Mateo Kovačić igrao je za Inter cijelu utakmicu, a u 74. minuti dobio je žuti karton.


Ljepotica večeri viđena je u Napulju gdje su dvije momčadi s juga, Napoli i Palermo, remizirali 3:3. Imao je Napoli u 11. minuti već 2:0 golovima Koulibalyja i Zapate, no gosti se vraćaju preko Belottija i Vazqueza. Tik prije odlaska na odmor novu prednost Benitezovoj momčadi donosi Callejon, ali Palermo iskazuje neviđeni karakter i u 61. minuti drugim pogotkom Andree Belottija stiže do zasluženog boda. Inače, riječ je o 20-godišnjem talijanskom napadaču, kojem su ovo bili premijerni golovi u Serie A!


Veselo je bilo i u Veroni, gdje je istoimeni domaćin gubio 0:2 od Genoe, za koju je oba gola zabio Matri. No Verona se uspjela vratiti i izvući bod, zahvaljujući Tachtsidisu i Ioniti. Novi kiks upisala je pak Fiorentina, koja je i u drugoj utakmici pred svojim navijačima odigrala 0:0. Nakon Genoe, bod je u Firenci uzeo i Sassuolo, u čijim je redovima svih 90 minuta odradio Šime Vrsaljko. Milan Badelj je kod Viola sjedio na klupi.

Serie A, rezultati:

Cagliari - Torino 1:2 (Cossu 11' / Glik 21', Quagliarella 29')
Fiorentina - Sassuolo 0:0
Inter - Atalanta 2:0 (Osvaldo 40', Hernanes 87')
Juventus - Cesena 3:0 (Vidal 18' (11-m) i 64', Lichtsteiner 85')
Napoli - Palermo 3:3 (Koulibaly 2', Zapata 11', Callejon 45' / Belotti 18' i 61', Vazquez 24')
Parma - Roma 1:2 (De Ceglie 56' / Ljajić 27', Pjanić 88')
Sampdoria - Chievo 2:1 (Gastaldello 45', Romagnoli 81' / Paloschi 90')
Verona - Genoa 2:2 (Tachtsidis 52', Ionita 65' / Matri 34' i 48')

(Foto: Action Images)



Tagovi

RomaMiralem PjanićParmaJuventusArturo VidalInterMateo KovačićPablo OsvaldoHernanes

Ostale Vijesti