REUTERS/Thaier Al-Sudani
REUTERS/Thaier Al-Sudani

Senzacija na Afričkom kupu nacija: Debakl aktualnih prvaka, Mahrez ide kući

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 20.01.22. | 19:56

Komori ispisali povijest

Afrički kup nacija donosi veliku senzaciju. Aktualni prvaci nakon grupne faze idu kući. Alžir je branitelj titule, a nakon poraza od Obale Bjelokosti s 3:1 završili su na posljednjem mjestu u skupini.

Dobro su Alžirci ušli u susret, a zaprijetio je Mahrez u trećoj minuti, dok je Bennacer u 20. gađao stativu. To je uglavnom bilo to od aktualnih prvaka. Obala Bjelokosti je povela u 22. minuti golom Kessiea, a u 39. minuti bilo je 2:0 nakon gola Sangarea. Na 3:0 povisio je Pepe u 54. minuti. Mogao je smanjiti Mahrez u 60. minuti iz penala, ali je promašio. Konačnih 3:1 postavio je Bendebka u 73. minuti.

U drugom susretu skupine Ekvatorijalna Gvineja bila je bolja s 1:0 od Sierra Leonea, a gol je zabio Ganet u 38. minuti. Oni će uz Obalu Bjelokosti nastaviti natjecanje, a da je Sierra Leone izjednačio nastavio bi natjecanje kao jedna od najbolji trećeplasiranih ekipa.

No, gdje nekome se smrkne, drugome svane, a svanulo je Komorima. Oni su sinoć senzacionalno slavili protiv Gane s 3:2 i nastavit će natjecanje kao jedna od najboljih trećeplasiranih momčadi. Plasman u osminu finala dosad su izborile reprezentacije Kameruna, Burkine Faso, Senegala, Gvineje, Maroka, Gabona, Nigerija, Egipta, Obale Bjelokosti, Ekvatorijalne Gvineje te Gambija, Mali, Tunis.

REZULTATI AFRIČKI KUP NACIJA:

Obala Bjelokosti – Alžir 3:1

Sierra Leone – Ekvatorijalna Gvineja 0:1


Gambija – Tunis 1:0

Mali – Mauritanija 2:0



Ostale Vijesti