REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

SASTAVI (Kostarika - Njemačka): Nijemci na Bayernov pogon love osminu finala

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 01.12.22. | 19:25

Nijemci love drugi krug, Kostarika je potencijalni suparnik Hrvatske u osmini finala.

Njemačkoj u ovoj utakmici igra isključivo pobjeda kako bi Elf izborio drugo mjesto i utakmicu protiv Maroka u osmini finala, budući da ne može biti prvi . Kostarika može, ali za to joj je potrebna pobjeda i remi na utakmici Španjolske i Japana. Kostarika može proći dalje i s remijem pod uvjetom da Furija pobijedi Japan.

Njemačka se pred zadnje kolo nalaze u nezavidnoj, ali nimalo ne bezizlaznoj situaciji. Za prolaz dalje trebaju 'samo' pobijediti Kostariku i nadati se da Japan neće pobijediti Španjolsku. Doduše, ispasti mogu i u slučaju minimalne pobjede, ako Japan i Španjolska remiziraju, stoga će Elf od prve minute krenuti na pobjedu i što veći broj golova kako ih ne bi koštala gol-razlika.

Nijemci su odigrali sjajno prvo poluvrijeme protiv Japana, mogli su nakon istoga voditi tri, čak i četiri razlike, odigrali su dobro i protiv Španjolske, ali na kraju treće kolo dočekuju s tek jednim bodom na kontu. Svjetski prvaci iz 2014. nisu prošli grupu u Rusiji i sigurno bi bila nacionalna sramota kada bi drugi turnir u nizu pokleknuli u grupnoj fazi natjecanja.

Kostarika je iz praktički jednog udarca na suparnički gol u prve dvije utakmice došla do pobjede i danas love senzacionalnu osminu finalu i ponavljanje uspjeha iz 2014. kada su uspjeli proći u drugi krug. Za prolaz im je dovoljan i bod, pod uvjetom da Španjolska pobijedi Japan. No, sve osim sigurne pobjede Njemačke u ovoj bi utakmici predstavljalo iznenađenje.

Jedini put ove su se dvije reprezentacije susrele u prvom kolu Svjetskog prvenstva u Njemačkoj 2006. Domaćini su na otvaranju slavili 4:2.

Ova utakmica na neki će način biti i povijesna budući da će prvi puta u povijesti Svjetskog prvenstva žena voditi utakmicu. Riječ je o Francuskinji Stephanie Frappart kojoj će pomagati također dvije žene, Neuza Ines Back i Karen Diaz Medina.

Za današnju utakmicu Hans Flick odlučio se na 4-2-3-1 formaciju s pregršt igrača Bayerna u udarnih 11 od kojih se Joshua Kimmich nalazi na desnom beku.

Kostarika (3-4-2-1): Navas - Duarte, Waston, Vargas - Fuller, Borges, Tejeda, Oviedo - Aguilera, Campbell - Venegas

Njemačka (4-2-3-1): Neuer - Kimmich, Sule, Rudiger, Raum - Gundogan, Goretzka - Gnabry, Musiala, Sane - Muller



Tagovi

KostarikaNjemačka nogometna reprezentacijaKatar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.

Ostale Vijesti