David Butler II-USA TODAY Sports
David Butler II-USA TODAY Sports

Šamanić: „Zahvalio sam Popovichu na svemu, čak i otkazu, a svako sljedeće ljeto bit ću spreman za reprezentaciju“

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 14.04.23. | 08:22

Sezonu je okončao sa upisao 9.9 poena, 4.3 skoka i 2.1 asistencija u prosjeku.

Talentirani hrvatski košarkaš Luka Šamanić zabljesnuo je u samom finišu regularne sezone kad je dobrim igrama u razvojnoj momčadi Boston Celtica zaradio prvo desetodnevni ugovor s Utah Jazzom, da bi mu onda iz kluba u kojem je veliki trag ostavio Bojan Bogdanović ponudili jednogodišnji ugovor koji će ga čini igračem Jazzera i za sljedeću sezonu.

Iako je u NBA ligu stigao kao krilni centar, Šamanić (23) se posljednje vrijeme nametnuo kao takozvana 'strech petica' (centar) pa tako svojem novom treneru Haryju daje mogućnost da ga koristi na više pozicija.

Iako je izabran na NBA draftu 2019. godine kao 19. izbor prve runde, od Šamanića se očekuje da će pravi 'boom' napraviti tek u sezoni 23./24. Dosad je prošao sve što je mogao proći, od igranja protiv najvećih zvijezda, 'kaljenja' u G ligi, a nisu ga zaobišle ni ozljede.

Vratio sam se nakon ozljede. Nisam znao što očekivati jer kad ne igraš 10 mjeseci. Teško je, pogotovo sa stopalom. Sve ide preko toga i teško je. Ali, radili smo od trećeg mjeseca sve do početka sezone, to je bilo svakodnevno, teretana, šut..., prisjetio se Šamanić u razgovoru za HRT.

Šamanić i Spursi, koji su ga draftirali, nisu bili pravi 'fit', a iako se od kluba rastao tako da je dobio slobodne papire, o Greggu Popovichu pričao je s velikim respektom.

„Zahvalio sam mu na svemu što je napravio, čak i na otkazu, jer to je jedna od boljih stvari koja mi se dogodila. To sam mu i rekao. Malo i sebe dublje i bolje upoznaš, jer kad je sve u redu, svi smo si jako dobri.“

Odnedavno je član Utah Jazza, a u prvih sedam utakmica u dresu novog kluba je u prosjeku upisao 9.9 poena, 4.3 skoka i 2.1 asistencija.

Trener Will Hardy i cijela ekipa primili su me kao da sam ondje već nekoliko godina. Igraš protiv San Antonija, Tatuma, dva puta LeBron, pa Jokić... Još nisam svjestan svega što se dogodilo. Ja sam se fokusirao na obranu, na energiju, dobar trening, skok. A onda u napadu što ti se otvori. Pogotovo kad si tako novi igrač, nemaš tu puno prostora, pogotovo u pola ili pred kraj sezone. Kad god mi je bilo slobodno, nisam se bojao, uzeo sam u napadu, a držao sam taj neki nivo obrane. Pošto, imaš 210, a igraš na tri moraš igrati dobru obranu, skakati.“

Neizostavna tema bila je i hrvatska košarkaška reprezentacija…

„U zadnje vrijeme puno više komuniciramo, počeli smo pričati. Ja bi ovo ljeto igrao, ali ova ljetna liga je sad neplanirano došla. Ali mislim da svako sljedeće ljeto, ako da Bog zdravlja, uvijek ću biti za reprezentaciju.“


Tagovi

Luka ŠamanićUtah Jazz

Ostale Vijesti