foto: Action Images
foto: Action Images

S Leicesterom je ispisao jednu od najljepših sportskih priča, a sad ulazi u MMA kavez

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 25.11.20. | 15:18

Simpatije nogometnih zaljubljenika zadobio je 2016. godine, a sad želi to učiniti i sa ljubiteljima mješovitih borilačkih vještina.

Leicester City je 2016. godine titulom prvaka Premier lige šokirao nogometnu Europu, ali i oduševio sve neutralne simpatizere.

Dio te momčadi bio je i poljski nogometaš Marcin Wasilewski, koji je dres kluba s King Powera nosio od 2013. do 2017. godine. Defenzivac se potom vratio u matičnu zemlju gdje je ovog ljeta u dresu Wisle završio karijeru nogometaša.

Za Poljsku reprezentaciju je nastupio 60 puta i zabio dva gola, a u karijeri je igrao još za Slask, Hutnik, Amicu, Lech i Anderlecht gdje je doživio stravičan lom noge, no očito se vratio jači nego prije.

Wasilewski je u 40. godini odlučio reći dosta nogometu, ali ne i sportu. Naime, Poljak je veliki ljubitelj MMA sporta i želi se oprobati u kavezu, što je potvrdio i poljski promotor Mateusz Borek.

"Marcinova sportska karijera nije gotova. Vjerujem da će ga jedna od MMA organizacija uvjeriti da uđe u kavez. Znam da mu je to san", rekao je Borek.

Već se otišlo toliko daleko da se špekulira o mogućem protivniku, a spominje se ime Blažej Augustyn, također bivšem nogometašu, nekadašnjem igraču Boltona i Heartsa.

"Ljudi su uvjereni da bi borba između njih dvojice bila odlična. Poštujem njegovu nogometnu karijeru i nevjerojatno je kako se uzdignuo nakon što mu je rival na onakav način slomio nogu u Belgiji“, dodao je promotor.


Ostale Vijesti