Germanijak
Germanijak

Rebić uoči Dinama: “Ova utakmica mi nije posebna motivacija. Reprezentacija? Pričamo o Milanu, zar ne?”

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 24.10.22. | 18:26

Talijanska momčad je trenutno posljednja momčad u skupini, a utakmicu protiv zagrebačke momčadi najavio je i bivši hrvatski reprezentativac, Ante Rebić.

Situacija za Milan je jasna, protiv Dinama u Maksimiru moraju osvojiti sva tri boda ukoliko žele proljeće u Europi dočekati u Ligi prvaka. Svjesni su toga svi igrači, baš kao i trener Pioli. Iako u ovaj ogled ulaze kao favoriti, Dinamo im sigurno ništa neće pokloniti.

Brahim Diaz će biti na raspolaganju, a Sergino Dest ne budući da je desni bek ostao u Milanu.

"Znamo koliko je neugodan Dinamo, posebno kod kuće. Puno je vremena prošlo otkako su posljednji put izgubili na Maksimiru. Ozbiljna su i organizirana momčad. To što su pobijedili Chelsea nam je velika opomena, a vrlo dobro su tu odigrali i protiv Red Bull Salzburga.", rekao je 57-godišnji talijanski stručnjak i dodao:

"Dobro smo trenirali, naviknuti smo na ovaj nivo nogometa, rekuperirali smo se, pogledali što se dogodilo u prvoj utakmici, vjerujem da smo u dobroj formi. Moramo biti pažljivi, kompaktni, ne se gubiti na terenu. Niti gubiti identitet naše igre. Svaka utakmica nosi svoje izazove, svaka je zahtjevna, a mi želimo igrati svoj nogomet. Sigurno da nam je ovo bitna utakmica, ali nije najbitnija. Bit će i važnijih od ove u našoj budućnosti. Igrači su jako motivirani, ne trebam ih ja još dodatno motivirati."

Potom se osvrnuo na analizu Dinama.

"Individualno su na vrlo visokom nivou, jako dobro igraju i u prvenstvu, analizirali smo ih. U Europi često igraju na kontranapade i tu trebamo biti jako oprezni. Imaju dva vrlo opasna igrača u napadu", kratko je istaknuo Pioli, nakon čega je riječ pripala Anti Rebiću koji je bio puno interesantniji domaćim novinarima.

Ante bio je kratak u svojoj najavi utakmice protiv Dinama, ali prvo pitanje bilo je vezano uz stadion.

“Stadion nije kao što su Italiji, ali za nas je najvažnije kakvi ćemo biti na terenu.”

Je li vam ova utakmica posebna motivacija?

“Ne, nije mi posebna motivacija jer nisam nikad igrao u Dinamu, samo protiv. Drago mi je da ću igrati utakmicu protiv mojih prijatelja. Dinamo svake godine napreduje u Europi. Shvatit ćemo ih ozbiljno kao i u prvoj utakmici. Situacija je jasna, mi imamo svoj cilj, a to su tri boda.”

Pritisak je dosta velik na momčad, tri boda su imperative.

“Milanu je svaka utakmica pritisak, svaki put igramo na pobjedu tako da za nas nije ništa novo.”

Na Maksimiru ste zabijali…

“Zabio sam na debiju u seniorskom nogmetu protiv Dinama, nakon toga nijednom.”

Ante Čačić je svojevremeno bio hrvatski izbornik, ali tada vi niste bili dio ‘obitelji’. Je li vam to dodatni motiv?

“Ne, tada jednostavno nisam bio na razini za reprezentaciju. Za mene to nije nikakav dodatni motiv.”

Za kraj, moramo se dotaknuti i reprezentacije. Kad vas nema u momčadi, hoćemo li u Vama imati velikog navijača u Kataru?

 “Pričamo o Milanu, zar ne?”

Je li ti žao što nikada nisi nosio dres Dinama, iako su nekada u prošlosti postojale mogućnosti za to..

“Nije mi žao. Moj put nije uključivao ni Dinamo ni Hajduk. Došao sam do Milana, igram Ligu prvaka i mogu reći da su se moji snovi ostvarili.”

Liga prvaka, 5. kolo

Utorak, 25. listopada

Skupina E

RB Salzburg – Chelsea 18.45

Dinamo – Milan 21.00



Tagovi

Ante RebićMilanLiga prvaka

Ostale Vijesti