Dario Šimić za Milan TV: "Milanu neće biti lagano na Maksimiru"

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 24.10.22. | 10:41

Bivši igrač Dinama i Milana progovorio za Milanovu televiziju dao je intervju o sutrašnjoj utakmici svoja dva bivša kluba na Maksimiru (21 sat)

Pred dvoboj Dinama i Milana na stadionu Maksimiru, u sklopu petog kola Lige prvaka (utorak, 21 sat), bivša legenda Dinama, Milana i hrvatske reprezentacije Dario Šimić dao je intervju za Milanov TV kanal.

"Skupina E lige prvaka za mene je posebna jer u njoj igraju moja dva bivša kluba, a u trećem, Red Bull Salzburgu, igra moj sin. Baš nevjerojatno. Igranje Lige prvaka je najljepša stvar za svakog igrača. Kada čuješ službenu himnu prisjetiš se mladosti kada smo gledali utakmice na televiziji. Za mene su utakmice Lige prvaka značile jako puno. To je specijalno natjecanje s posebnom atmosferom, kao i za, recimo, Božić. Igrao sam ovo natjecanje s Dinamom, a onda kasnije i s Milanom s kojim sam imao veliku privilegiju osvojiti Ligu prvaka i to dva puta (2003. i 2007., op.p.). Zanimljivo, oba puta natjecanje smo započeli u kvalifikacijama".

Sada će se njegova dva bivša kluba ponovno sučeliti u najelitnijem natjecanju...

"Dinamo svake godine igra dobro u Europi iako ove sezone momčad možda nije toliko jaka kao prije dvije sezone (kada je Dinamo igrao četvrtfinale Europske lige, op.p.). No, Milan očekuje jedan zahtjevan meč. Neće mu biti lagano, morat će pružiti jako dobru partiju kako bi pobijedio", rekao je Šimić, a onda se osvrnuo i na svojeg sina koji igra za Red Bull Salzburg, a rođen je upravo u Milanu, dok je Dario branio boje Rossonera.

"Moj sin je navijač Milana, za taj klub još navija od malena, a sada igra za Salzburg. Kada je vidio ždrijeb i da bi mogao zaigrati protiv Milana bio je oduševljen".

Za kraj, osvrnuo se i na svojeg bivšeg suigrača, a danas tehnički direktor kluba.

"Maldini je veliki čovjek prije svega, bio je veliki igrač. Imao sam privilegiju raditi s njime kao Milan. Iznimno voli klub. Kada je on preuzeo sportsku politiku kluba, mnogi su bili skeptični da će Milan biti ovako jak. Svi igrači koji su došli u Milan su napredovali. To je dokaz da se dobro radi i da je klub na pravom putu i da Milan može ostvariti rezultat u Europi". (nr)

Liga prvaka, 5. kolo

Utorak, 25. listopada

Skupina E

RB Salzburg – Chelsea 18.45

Dinamo – Milan 21.00



Tagovi

MilanDinamo ZagrebGNK DinamoLiga prvakaDario Šimić

Ostale Vijesti