Igor Soban/PIXSELL
Igor Soban/PIXSELL

Boban se vraća u Maksimir: “Kvaliteta je na strani Milana, ali moji Hrvati će skupo prodati kožu”

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 24.10.22. | 12:00

Bivši kapetan zagrebačkih Modrih dao je uoči uzvratnog dvoboja Dinama i Milana intervju za Rai Radio 1

Nakon što je pohodio stadion čiji je jedan od simbola na utakmici 1. Protiv Chelseaja, Zvonimir Boban najavio je da dolazi i na sudar svoja dva bivša kluba, Dinama i Milana u Maksimiru u 5. kolu Lige prvaka.

Protiv londonskih Plavih Zvone je iz lože drukao za svoje Plave, no ovaj put, kaže, osjećaji će mu biti podijeljeni, jer nekadašnji kapetan hrvatske reprezentacije legenda je oba svoja bivša kluba.

“Očito je da Milan može do pobjede protiv zagrebačkog Dinama. Kvaliteta je na strani Milana, a siguran sam i da će moji Hrvati skupo prodati svoju kožu. Neće biti lako, kao što meni neće biti jer su to dvije momčadi mog života. Ići ću na stadion”, kazao je Boban za Rai Radio 1, pa se upustio u kratku analizu:

“Milan je dobro posložio momčad, ali ima još nekih pozicija koje treba pojačati. To će, dakako, ovisiti o ambicijama kluba, koliko želite uložiti da se vratite na vrh. Neke stvari ne mislim da su na razini šampionske momčadi. Morate razmišljati o velikim stvarima, inače je teško vratiti se na vrh”.

Foto: Matija Habljak/PixsellFoto: Matija Habljak/Pixsell

Boban je dao koju riječ i o Seriji A, u kojoj njegovi Rossoneri kao branitelji naslova ne stoje baš dobro. Tko će ove sezone do ‘scudetta’?

“Spallettijev Napoli djeluje doista zrelo, imaju izvanrednu atmosferu i vidi se da su momčad koja vjeruje u sebe. Vrlo su uravnoteženi. Što se igre tiče, čini se da su spremni doći do kraja. Milan ima sjajan karakter, iako ne igra tako dobro kao Napoli. U izravnoj utakmici, međutim, Rossoneri su igrali bolje. Kažem da bi se i Inter mogao vratiti u utrku za scudetto. Ako se Lukaku vrati na istu razinu na kojoj je bio prije dvije godine, svašta se može dogoditi”, poručio je Zorro, kako su ga zvali nakon onog naslova 1999., poznatog pod egidom “Bobanov scudetto”. (nl)

Liga prvaka, 5. kolo

Utorak, 25. listopada

Skupina E

RB Salzburg – Chelsea 18.45

Dinamo – Milan 21.00



Tagovi

Zvonimir BobanMilanGNK DinamoLiga prvakaSerie A

Ostale Vijesti